NyheterTävlingar

Trio delar ledningen i Hero World Challenge

Rory McIlroy har hittat formen igen och delar ledningen efter den första varvet av Hero World Challenge. Hans enda bekymmer är att toppformen infunnit sig några månader före hans plan.

– Jag önskar att det var slutet av mars, sa McIlroy efter sin 66-runda på torsdagen som gav delad ledning med Daniel Berger och Abraham Ancer i Hero World Challenge.

McIlroy syftar på Masters, den enda major som han saknar och det är mycket golf att spela mellan denna vecka och första veckan i april. Efter att varit helt ur form under Ryder Cup som slutade med tårar för McIlroy, har han spelat allt bättre och vann The CJ Cup @ Summit i oktober och ledde länge DP World Tour Championship i Dubai.

Och på Bahamas denna veckan är nordirländaren återigen i ledning. Han skakade av sig en dubbelbogey på det 9:e hålet efter ett vattenbesök och följde upp den missen med att gå fem under par på de följande sex hålen.

– Spelet känns riktigt bra nu och jag vill behålla den här känslan även nästa år, sa McIlroy.

Berger tillbaka efter rekordlång vila

Daniel Berger hade inte spelat en tävling sen Ryder Cup, men rivstartade det första varvet med fyra raka birdies och visade ingen ringrost på banan. En avslutande bogey gjorde dock att McIlory och Abraham Ancer gick ikapp amerikanen.

Förutom Ryder Cup var det här första tävlingen för Berger sedan Tour Championship i början av september. Istället har han spelat mycket tennis, mest med sin pappa, den förre Davis Cup-spelaren Jay Berger.

Daniel Berger. Foto: Getty Images

– Det här är nog det längsta uppehållet jag har haft i min professionella karriär, berättar Berger.

– Det var lite läskigt att ta över en månad ledigt eftersom jag inte har gjort det på ett tag. Men mentalt och fysiskt behövde jag pausen.

Collin Morikawa fick en godkänd start i sin jakt att försöka nå förstaplatsen på världsrankingen vid en vinst på Bahamas. Morikawa gick runt på 68 slag och delar 7:e platsen med bland annat Viktor Hovland.  Henrik Stenson, som vann här 2019, gjorde 14 par, 2 birdies och 2 bogeys. 72 slag innebar att Stenson bara har en spelare bakom sig inför fredagens runda.