NyheterTävlingar

Tvivlar på Sörenstam: ”Förvånad om hon klarar kvalgränsen”

Det kan bli tufft för Annika Sörenstam att komma tillbaka. Det hävdar nu Katarina Vangdal, Sveriges förbundskapten, i en intervju med DN. Den 25 februari 2021 slår svenska golfstjärnan ut på hemmabanan Lake Nona i Florida.

Har åldern emot sig

– Jag skulle bli förvånad om hon klarar kvalgränsen, säger Vangdal till DN.
Sörenstam har ändå laddat rejält inför comebacken och sägs vilja visa vad hon går för i tävlingen Gainbridge LPGA. Alla som känner henne vet att hon är en vinnare och skulle aldrig ställa upp om hon inte hade chans att ta hem spelet. Annika Sörenstam har åldern, hon är 50 år, emot sig, men eftersom hon har en unik meritlista kan vad som helst hända.

Annika Sörenstam

Annika har tidigare sagt att hon vill spela US Senior Open i sommar, så den här tävlingen är lite av en träningstävling, siar Vangdal och fortsätter:
– Att comebacken sker på hennes hemmabana i Orlando hjälper säkert till. Hon kan banan utan och innan, hon kan ju promenera dit. Men träningsvarv är en sak, tävling på världsnivå en annan, säger den svenska förbundskaptenen.

Vill ta revansch

Vi kan också konstatera att Sörenstam vill ta revansch på alla som kritiserade henne för att hon tog emot Frihetsmedaljen av Donald Trump. Det är en sporre att ha en viss ilska med sig ut på banan. Fokuset kan bli större och suget efter en vinst enorm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights