Livsstil

Bernstein – från Wimbledon, till golfare och stjärnmäklare

Stjärnorna står i kö. Hugh Grant, Henrik ”Zäta” Zetterberg, och Mikael Persbrandt är bara några kändisar av många i kundregistret. Vi har träffat supermäklaren Catharina Bernstein, grundare av Bernstein Real Estate, som regelbundet säljer eftertraktade bostäder till bland annat golfspelare, tennisspelare, hockeyspelare och fotbollsspelare.

Tennisstjärna

Själv bor hon granne med Stockholms Golfklubb och spelar mycket, men det var via tennisbanan som karriären tog ordentlig fart:
– Jag vann Kalle Anka Cup på 80-talet. Det var så det började!

Catharina Bernstein entreprenör och grundare av Bernstein Real Estate (f.d Bukowskis Real Estate).

Catharina blev Sverigemästare otaliga gånger och som professionell tennisspelare på WTA- touren skördade hon framgångar på både grus och gräs världen över.

Catharina Bernstein

Hemma i villan vid Edsviken har hon ett helt rum med diplom och fina pokaler från alla tävlingar, bland annat ett brons i junior EM och priser från internationella tävlingar, landslag med spel både i Wimbledon och Franska öppna mästerskapen.

Wimbledon
Wimbledon 150 år var en internationell tävling med team KLTK ( 2018) – Catharina ser ni som nummer 3 från vänster, nedre raden.

I dag är hon Styrelseledamot i Kungliga tennisklubben, så tennisen fortsätter att vara en naturlig del i livet. Däremot är det inte lika lätt som förr att hitta tid att spela, nu när bostadsmarknaden är hetare än någonsin. Entreprenören och grundaren av Bernstein Real Estate (f.d Bukowskis Real Estate) har mycket att göra.

Stor familj

Catharina Bernstein är utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm, är gift och har tre barn. Familjen är en källa till glädje för den sport – och designälskande stjärnmäklaren med rötter i i Skåne såväl som Stockholm.
– Mina barn spelar också mycket tennis och golf.

Catharina Bernstein
Catharina Bernstein har ett brett nätverk, mycket tack vare idrottskarriären.

Idrottskarriären har gjort att Catharina Bernstein har ett brett nätverk. Men kontakterna har hon inte bara fått från sportvärlden utan även från finansbranschen och mäklarbranschen.

Stockholms GK
Catharina Bernstein bor granne med, och är medlem i, en av landets anrika golfklubbar – Stockholms GK.

Hon bor själv granne med anrika Stockholms golfklubb och just möjligheten till närliggande aktiviteter är något som bostadsköpare söker efter.

11 frågor till stjärnmäklaren

Exklusivt för Golfbladet.se ger hon sin syn på bostadsmarknaden just nu. Hur ser trenden ut? I vilka områden råder det brist på objekt? Och hur ska man tänka kring bostadsköpet om golfintresset är stort?

Hur ser ditt golfintresse ut?

– Jag bor granne med, och är medlem i, en av landets anrika golfklubbar, Stockholms golfklubb. Det är underbart att vakna upp intill denna oas varje morgon. Sommartid är vi mycket i Båstad med cykelavstånd till golfbana. Hela familjen spelar golf, dock mest som sällskapsspel då mycket av min fritid fortsatt läggs på tennis, där mina rötter finns. Med andra ord spelar jag när tid och möjlighet finns och familjelivet tillåter.

Vad för typ av bostäder säljer du?

Jag säljer så kallade profilhem. Allt från slott till koja, men där läge, läge, läge är av stor vikt. Ofta hem med ett unikt läge, spännande och vacker arkitektur. Hemmen säljs främst via så kallade ”private sales”, dvs affärer som görs utanför den offentliga marknaden.

Falsterbo huset
Det här stilrena huset ligger intill golfbanan i Falsterbo på Danzingervägen. Sålt av Jan Ulvenäs på Bernstein Real Estate.

Mina kollegor och jag arbetar med ett exklusivt kundregister som är uppbyggt sedan lång tid tillbaka, då jag verkat i branschen under ett 20-tal år. Detta från min tid på Handelshögskolan, ett professionellt tennisliv, närings- och kulturliv.

Vilken typ av service erbjuder ni?

– Vi har alltid följt kunderna och vad de efterfrågar. Vi ger personlig service, och ser oss själva som personlig agent med 360 graders service i form av köp och sök uppdrag. Bernstein Real Estate finns bland annat Stockholm, Båstad och Åre men även i andra delar av Sverige.

Vacker villa på Lidingö utanför Stockholm till salu via Private Sales. Se mer på Bernstein Real Estates objektsida.

Hur ser trenden för bostäder ut, vilka områden är populära, vad söker dina kunder?

– Allt fler kunder söker en fristad inom Sveriges gränser. Detta på grund av pandemin såväl som på grund av ett mer medvetet miljötänk. Antingen ett permanenthem med möjlighet att sitta hemma och arbeta samt med pendlingsavstånd till de större städerna i landet. Vidare söker man sig till fritidsboende såsom gårdar på landet. Även öar har blivit mer och mer intressanta jämfört för 5–10 år sedan då prisnivån här var en helt annan. Vidare, efterfrågan på fjällstugor i svenska fjällen ökar.

Hur het är marknaden?

– Just nu är utbudet begränsat och efterfrågan större på såväl permanentboende som fritidsboende. Även räntorna är fortsatt låga. Med andra ord så fortsätter priserna att stiga på bostäder.

Var vill idrottsprofiler gärna bo? 

– Många söker och väljer ofta hem i en storstadsregion såsom Stockholm, Göteborg eller Skåne. Bjärehalvön är attraktiv. Det kan även vara så att de söker sig hem, där de själva växte upp. Sett till Stockholmsregionen får jag ofta förfrågningar om en bostad på Kungliga Djurgården såväl som i Danderyd, Djursholm och Bromma.

Såld: Kungliga Djurgården – vacker våning med en boarea på 468 m²

Just nu är det få lämpliga hem på marknaden i dessa områden för att tillgodose deras behov och önskemål. Fritidsboende söker de ofta i Skåne såsom på Bjärehalvön, i Falsterbo eller i någon av Sveriges skärgårdar. Även vinterboende på orter såsom Åre är populärt.

Är din egen professionella idrottskarriär och bakgrund en fördel i arbetet?

– Många av dessa personer önskar även göra affärer via vår process ”Private sales”. Vi har sålt fina hem till allt från golfspelare, tennisspelare, hockeyspelare, fotbollsspelare etcetera. Ofta är idrottare hemåtvändande från utlandet och behöver lite extra ”guidning” vid köp av ett hem. 

”Större sekelskifte på Lidingö” – Fastigheten säljs nu via Private Sales av Catharina Bernstein.

I de flesta fall handlar det om en stor affär. Spekulanterna använder sig ibland av sina agenter för att finna ett hem, vilka jag ofta har en god relation med sedan min tid inom idrotten.

Vilka golfnära områden är populära?

Hela Stockholmsregionen, Särö i Göteborg samt Båstad, Torekov, Falsterbo i Skåne. Även Vaxholm och de fina områdena i Skärgårdskommunerna.

Ett drömhem utanför Vaxholm (foto Lina Östling).

Kan man se att en närliggande golfbana ökar intresset för bostaden?

I Stockholm och Skåne, där vi främst figurerar, ser man absolut denna tendens. Ett exempel är Danderyd som har många fina golfbanor. Även Stockholms skärgård såsom Fågelbro. Vidare på Bjärehalvön, såsom kring Båstad och Torekov och inte minst i Falsterbo.

Fasanvägen i Båstad.

Om golfintresset är stort, vilka områden skulle du då rekommendera för bostadsköp?

– Det beror på var i Sverige man önskar att slå sig ner, men generellt kan man väl säga att områden som kan erbjuda aktiviteter såsom golf och andra sporter är mer intressanta för familjer som önskar att slå sig till ro. Här kan åter nämnas områden nära en storstad. Närhet till vatten står högt på önskelistan, för att värdet av hemmet skall vara än mer bestående. Även närhet till flyg och således kontinenten är intressant.

Om jag är intresserad av ett specifikt område där jag gärna vill bo, men inget objekt finns som tilltalar mig – vad kan jag göra då?

– Vi har ett brett kontaktnät och det finns som sagt objekt som inte saluförs offentligt. Vänd dig till oss på Bernstein Real Estate, så hjälper vi till. Med tanke på att vi arbetar med såväl köp- som sökprocesser, så försöker vi att matcha ett hem med kund.

Stora Lundby gård
Stora Lundby gård såldes för en tid sedan till Mikael Persbrandt och Sanna Lundell.

– Vi har en nära relation med potentiella säljare och ofta finns det hem som kan komma att omsättas om rätt kund dyker upp. Vi agerar personlig agent och vi försöker att skräddarsy en process för våra kunder, oavsett om köpare eller säljare.

Foto Lina Östling mfl.

Ett svar på ”Bernstein – från Wimbledon, till golfare och stjärnmäklare

  • Wow vilka fina hus!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights