Nyheter

Danska tvillingarna förbluffar: ”Vad gör man när värsta rivalen bor i samma hus?”

Syskonrivalitet i ung ålder kan ofta vara en professionell idrottares början i sin sport. Men tvillingarna Højgaard tar det hela till en helt ny nivå. Bröderna är överens om att det inte är helt lätt att tävla i samma sport.

Tvillingar på samma bana

Rasmus och Nicolai Højgaard är båda professionella golfare på Europatouren.

När det gäller Rasmus Højgaard och hans bror Nicolai har inte många golfare avancerat till en så hög nivå så snabbt, än mindre en uppsättning tvillingar.
– Vi kan alltid driva varandra, säger Rasmus till CNNs Living Golfs Shane O’Donoghue.
– Vi har utmanat varandra sedan skolan då vi spelade handboll eller fotboll. Det var alltid en tävling, vem var bäst? Det har definitivt hjälpt oss också mycket inom golfen.

Rasmus har vunnit flest gånger sedan de båda debuterade som proffs 2019. Men båda hade lysande amatörkarriärer och vann varannan gång.
– Det är något vi har sett sedan vi började spela golf, säger Rasmus.

– Vi har haft var sitt bra år. Har det gått bra för Nicolai, har det gått sämre för mig och tvärtom. Det har aldrig varit så att vi har varit på topp samtidigt märkligt nog.


Nicolai hade en makalös golfsäsong 2018 som amatör och vann allt. Därför förväntade sig många att det var han, och inte tvillingbrodern, som skulle klättra på rankingen även som professionella. Plötsligt var det Rasmus som blev raketen på ledartavlorna.
– Så är det med den här otroliga sporten. Det förändras hela tiden, säger Rasmus Højgaard till CNN.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights