Nyheter

US Masters Tournament 2023

Den 6:e april är det dags för den 87:e upplagan av The US Masters Tournament. Golfvärldens ögon kommer att vara riktade mot klassiska Augusta National Golf Club i Georgia.

Ett stjärnspäckat startfält

Det har varit många diskussioner kring nystartade LIV Golf och de spelarna som gått över till organisationen. Ska de får deltaga i PGA-tourens tävlingar? Svaret på den frågan är i detta fallet, ja. I slutet av december 2022 så meddelade Augusta National Golf Course i ett pressmeddelande att spelarna från LIV Golf får deltaga om de följer de kriterierna som övriga spelare som kvalificerat sig följer.

Detta betyder att alla de bästa spelarna kommer att vara med i årets upplaga av The US Masters Tournament. 80 spelare från världen över kommer att få chansen men bara en vinnare ska koras. Startlistan är ännu inte helt klar men många namn är officiella. Nedan kan ni se de högst rankade spelarna samt deras odds att vinna turneringen.

Spelare – Topp 10Odds
Rory McIlroy10.00
Jon Rahm11.00
Justin Thomas13.00
Cameron Smith15.00
Scottie Scheffler15.00
Colin Morikawa21.00
Dustin Johnson21.00
Xander Schauffele23.00
Jordan Spieth23.00
Patrick Cantlay23.00
HedersomnämnandenOdds
Will Zalatoris26.00
Viktor Hovland29.00
Shane Lowry41.00
Tiger Woods51.00
Bubba Watson81.00
Rory McIlroy och The Masters, den enda Major han saknar

Han är en av vår tids största golfare. med 4 majors under bältet och en mängd fina utmärkelser. En titel som han dock saknar är just The Masters Tournament. Han har varit med i turneringen 13 gånger och i tio av dessa har har nått en topp 10-placering. Hans bästa placering kom 2015 då han slutade på 4:e plats. han kommer in till turneringen efter ett fantastiskt 2022 och har en väldigt fin form. Han kommer in som oddsfavorit vilket kan sätta extra press på honom, han vet att han har en väldigt god chans att ta hem bucklan för första gången.

Scottie Scheffler vill försvara sin titel
Amerikanen Scottie Scheffler vann förra året. Foto: Getty Images

Scheffler, som tog sin första och enda Major i The Masters förra året kommer såklart vilja stoppa McIlroy och försvara sin titel. Det är något endast tre spelare har gjort tidigare. Jack Nicklaus 1965, 1966, Nick Faldo 1989, 1990 och slutligen Tiger Woods 2001, 2002. Vill man lägga ett spel på McIlroy eller Scheffler som vinnare kan man gör det på Sverige bästa bettingsidor.

Skandinaviska deltagare i The US Masters

Ska vi börja med den spelare som har bäst chans att ta sig till toppen, så är det naturligtvis Viktor Hovland. Vilket år han hade 2022 och känslan är att han bara blir bättre och bättre. Han är i skrivande stund rankad 11 på World Golf Ranking och hans odds på att vinna turnering ligger på 29 gånger pengarna. Han är fortfarande på jakt efter sin första major, det kanske är dags redan i årets första?

Alex Norén är återigen kvalificerad men ska inte ses som någon av de med chans att vinna. Han är såklart en väldigt duktig spelare men i detta startfältet är han en, som om han har en riktigt bra turnering kan ta sig in på topp 30.

Det enda vi kan göra nu är att se fram emot årets turnering som alltså pågår mellan den sjätte och nionde april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights