NyheterTävlingar

Dubbla SM-guld till Kammerstad

Johan Kammerstad lämnade Skövde och SM-veckan med dubbla guld. Finalpassen för paragolfare innebar två möten mellan Johan Kammerstad och Oskar Jonsson.

Match på Barsebäcks Ocean Course inledde och det blev en svängig match. Inför hål 18:e ledde Kammerstad med ett upp men chippade ned i en bunker och Jonsson utjämnade. Finalmatchen, den första i historien skulle avgöras via extra hål.   

    Efter att ha slagit sig till högra ruffen stod Kammerstad med 163 meter kvar och en järn-6 händerna. Det slaget satte han upp innanför den cirkel på 2,4 meter som innebär att nästa slag räknas som sänkt.

I SVT:s sändning kallades slaget för mästerligt. När Jonsson inte lyckades matcha birdien stod det klart att Johan Kammerstad från Askersunds Golfklubb spelat hem matchspelet i SM i simulatorgolf.

 I SVT:s sändning intervjuades Kammerstad direkt efter segern av Peter Jonsson.

– Det blev spännande på slutet. Jag tycker att närspelsslagen är väldigt svåra, så jag klantade på 18:e. Slagmässigt var det bra och så fick jag till det på särspelshålet med inspelet.

– Det är jättekul. Jag har aldrig spelat indoor golf förut, jag har sågat det tidigare. Men nu när jag har testat så är det helt fantastiskt, det är jättekul och perfekt vintertid.

Finalen i duell slutade även den med seger för Kammerstad. Denna gång avgjorde han på hål 17 och segersiffrorna skrevs till 3/1. 

Det blev dubbla silver för Oskar Jonsson från Karlskogas Golfklubb. I intervju efter spelet fick han frågan hur man kan följa honom framöver. Svaret förvånade lite. Ni hittar mig på Spotify som Oskar With K.

Nästa år är det Luleå och Boden som är värdstäder för SM-veckan vinter. Simulatorgolf finns med all säkerhet med på programmet även då.

Resultat:   

Match

1. Johan Kammerstad, Askersunds GK.
2. Oskar Jonsson, Karlskoga GK
3. Philip Arm, Landeryds GK
3. Jesper Gutke, Dynekilens GG

Duell

1. Johan Kammerstad, Askersunds GK.
2. Oskar Jonsson, Karlskoga GK
3. David Persson, Borås GK
3. Philip Arm, Landeryds GK

Foto: Göran Söderqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights