Nyheter

Vårnytt på Lundsbrunn GK – dags att testa klubbor med personlighet

Befinner du dig i närheten av Skaraborg kan du med fördel svänga förbi områdets mest besökta golfbana, Lundsbrunns Golfklubb för att träna i hallen eller för en Custom Fitting. Titleist har utrustning som väntar på att testas den 27 februari 2021.

Träna utan att bli smittad

Drop In gäller för dig som vill träna på egen hand. Hallen är öppen måndag – torsdag mellan kl. 11-13. Endast 7 personer får vistas i hallen samtidigt. Max en timme. Pris 100 kr. Är du under 18 år är priset hälften, 50 kronor.

Banan är värd ett besök. Många har överraskats av banans skönhet och höga kvalitet. Golfbanan omnämns som parkbana, men erbjuder en stor variation av naturupplevelser. Här finns allt från öppna landskap, träddungar, skog och raviner till vattendammar och mindre sjöar.

18-hålsbanan är designad av banarkitekten Jan Sederholm och bjuder på såväl öppet landskap som skog, träddungar, raviner och vattendrag. Sederholm, som var son till godsägare Folke Sederholm och Mina Sjöcrona. Han tog studenten på Sigtuna Humanistiska Läroverk 1944 och utexaminerades från Kungliga Tekniska högskolan 1952.

Var golfarkitekt på heltid

Han anställdes hos arkitekt Mogens Mogensen i Helsingborg 1952, blev biträdande stadsarkitekt i Helsingborg 1956, innehade egen arkitektfirma från 1961, var stadsarkitekt i Ausås landskommun från 1964, i Väsby landskommun från 1965 och i Höganäs stad/kommun från 1966. Han var även golfbanearkitekt, något som han ägnade sig åt på heltid från 1987

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights