NyheterTävlingar

Golfhäftet ny partner till ANNIKA Invitational Europe

Företaget blir huvudpartner till Annika Sörenstams internationella flickjuniortävling i Sverige kommande tre år.
– Det är väldigt glädjande att Golfhäftet vill vara med oss på denna resa som är så viktig för utvecklingen av tjejgolfen, säger Annika Sörenstam.

ANNIKA Invitational Europe har spelats i Sverige sedan 2012 och är en av sju tävlingar som Annika Sörenstams stiftelse ANNIKA Foundation arrangerar årligen runtom i världen, bland annat i USA, Kina, Argentina och Nya Zeeland. År 2019 spelade över 600 flickor och unga kvinnor från över 60 länder i dessa tävlingar. I Sverige arrangeras tävlingen tillsammans med Svenska Golfförbundet.

Annika ger juniortjejer goda råd. Foto: Göran Söderqvist

Tävlingen är öppen för 78 flickjuniorer upp till 18 år och inkluderar de främsta spelarna i Europa. Den är en del av Women’s World Amateur Golf Ranking och en av kvaltävlingarna till Ping Junior Solheim Cup som avgörs dagarna före Solheim Cup i Ohio 2021.

Ny partner ger ökad synlighet för tävlingen

Golfhäftet blir nu ny huvudpartner till tävlingen i Sverige kommande tre år. 2021 planeras tävlingen att spelas på Isaberg 14–17 juni (om coronasituationen tillåter) följt av Halmstad GK 2022 och Vasatorp GK 2023.

Samarbetet möjliggör en utveckling av bevakningen av tävlingen med utökad kommunikation i Svenska Golfförbundets kanaler och i Golfhäftets egna kanaler. Tävlingen 2021 kommer att kunna följas på webb-TV genom KlubbTV.nu.

Vackra Isaberg GK är värd för årets upplaga av ANNIKA Invitational.

– Jag ser verkligen fram emot årets tävling på Isaberg GK, speciellt efter förra året, då vi tvingades ställa in alla våra tävlingar på grund av Covid-19. Nu har vi kommit i gång igen och ANNIKA Invitational i Florida var den första tävlingen på ett år. Jag ser alltid fram emot tävlingen i Sverige och att ta chansen att få ge tillbaka. Därför är det väldigt glädjande att Golfhäftet, som bidrar till att stödja damgolfen, vill vara med oss på denna resa som är så viktig för utvecklingen av tjejgolfen, säger Annika Sörenstam.

– Vi är otroligt taggade på detta samarbete! ANNIKA Invitational Europe har snabbt blivit något av en grundpelare inom amatörgolf för flickjuniorer. Detta går helt i linje med vårt fokus på framtidens golf, där just juniorer och kvinnor är avgörande för sportens utveckling, säger Fredrik van Speijk, VD och medgrundare på Golfhäftet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights