NyheterTävlingar

Max Homa: ”Min fru gjorde att jag vann”

Det blev amerikanen Max Homa, som vann Genesis Invitationals i Los Angeles. Han var på hemmaplan vilket var en fördel. Max Homa växte upp i Kalifornien och var påtagligt rörd när han lyfte pokalen mot fotograferna. Tiger Woods gratulerade segraren. Han var värd för tävlingen, men kunde själv inte spela på grund av sin ryggskada. 

finau

Max Homa var inga hästlängder från att vinna utan fick kämpa i särspelet mot Tony Finau, som tidigare satt i klubbhuset och väntade in segern. Den kom inte då trots att Tony Finau slutade rundan på 64 slag, sju under par. Särspelet blev en rafflande historia.

Finau hade chans att vinna på hål nummer ett och därmed ta sin första seger sedan Puerto Rico Open 2016. Men han missade en tvåmeters birdieputt på tian och tillsammans med sin rival gick han vidare till nästa särspelshål, hål 14 par 3. Max Homa träffade green medan Finau låg i bunkern. Finau kunde inte rädda par och Homa kunde tvåputta för par och ta hem sin andra seger på PGA Tour. 

Ta sig till särspel

Tony Finau kände sig besviken efter särspelet. Han ville så gärna ta hem segern och äntligen hamna på ledartavlans toppresultat.
– Visst är jag besviken, men jag gjorde vad jag behövde göra för att ta mig till särspel. Snart kommer det att kännas bättre, sade Finau efter ronden. 

En chock att vinna

Segraren var däremot helt lyrisk. Att vinna The Genesis är stort för honom. Och han förklarade i segertalet varför:
– Jag kunde inte göra något coolare än detta. Min caddie Joe och jag är uppvuxna fyra mil norr om golfbanan. Tiger Woods ger oss trofén och det är helt galet. Vi avgudade honom, avgudade Riviera Country Club, avgudade den här golftävlingen. Att lyckas vinna är som en chock, konstaterade Max Homa.

– I morse gav min fru mig några råd. Ett var att snabbt förlåta. Jag spelade perfekt och blev inte arg en enda gång. Det kändes bra. Hon hjälpte mig att hålla humöret i schack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights