Golfbanor i SverigeGolfklubbarGolfpärlorNyheter

Veckans nytt på svenska klubbarna

De flesta av Sveriges alla golfklubbar är aktiva på sociala medier. Det är massor som händer och därför kan medlemmarna missa saker och ting om de inte är riktigt uppmärksamma. Klubbarnas egna nyheter brukar vi på Golfbladet följa och här ger vi några utvalda godbitar för veckan.

Veckans nytt på svenska klubbarna

Söderåsen GK har meddelat att det är tävling på gång i dag. Kan vara bra att veta. På söndag är det åter igen tävlingsdags.

På söndag är det damernas tur att gå ut och försöka vinna. På Facebook skriver Söderåsen följande:
LADIES!

Har du inte anmält dig till tävlingen så finns det fortfarande platser kvar till söndagens tävling. 😊Anmälan är öppen fram till 12.00 på fredag

Hjärtligt välkomna!

Gullbringa tipsar om golfresa i höst

Så har vi golfklubben med det finklingande namnet Gullbringa Golf & Country Club. Det finns fortfarande några platser kvar till höstens träningsresa till Hacienda del Alamo Golf Resort, meddelar man på Facebook. Vem vill inte fortsätta att svinga klubborna även när sommaren är slut? Passa på att boka och få bra tips om hur man kan slå till bollen som proffsen.

– Vill du utöka din golfsäsong ytligare och samtidigt få en härlig semester med mycket golf, coaching, god mat och mycket skratt så anmäl dig gärna. Sista anmälningsdagen är 31 augusti

För mer info: https://gullbringa.golfstore.se/golf…/golfresor-202223/

Hoppas ni vill med!

Vill du lära känna fler unga kvinnor och ha roligt både på och utanför golfbanan?

Dessutom berättar man att Gullbringa Golf & Country Club har aktiviteter för unga kvinnor. Golfen kan vara en mötesplats för nya vänner. Man skriver följande på social medier:

Ung golfande kvinna?

Vill du lära känna fler unga kvinnor och ha roligt både på och utanför golfbanan?

GGCC funderar på att skapa ett forum med aktiviteter för yngre kvinnor.

Exempel på aktiviter som vi tänker oss:

1. Gemensam grupp golf (Man kollar när trycket är som lägst på banan varannan vecka och passar på att boka in 4 bollar i denna tjej grupp) Detta som mer träning och sällskapsspel.

2. Gemensam träning på träningsområden (Att man då utgår från det skapade forumet där man pratat ihop sig om när flera kan ses på rangen ex)

3. Lounge kvällar där man tittar på ex. LPGA tillsammans för att lära sig mer tillsammans genom att titta på andra, men också för gemenskapens skull.

4. Använda putting källaren med små ”lek övningar” för att göra det till en mer gemensam aktivitet.

5. Använda pramagymmet som en gemensam gruppaktivitet.

6. Kanske ta in en föreläsare just för damspelare som har fokus på det mentala spelet och stärker kvinnors självförtroende på banan.

Under vinterhalvåret vore det båda bra och kul om man kunde få in mer aktivitet för att bibehålla teknik, sving, flexibilitet, gemenskap osv. Detta kanske man kan bibehålla genom:

1. Pramaträning för alla som deltar i gruppen, förutsatt att man gör det tillsammans med deltagare i ”tjej gruppen”.

2. Putting i källaren med roliga övningar som kräver flera deltagare på samma tid.

3. Loungehäng för TV golf och gemenskap en kväll i månaden.

4. Golfpromenad, denna sker runt banan där man då tagit med sig en eller två klubbor, för att sen då stanna vid varje tee och göra en golfsving och ge varandra en bra analys av denna.

5. En gång i månaden få möjlighet att delta i varandras reflektioner. (Här tänker jag då att man samlas i klubbhuset och diskuterar olika tekniker och delger varandra tips och råd) Man kanske också kan ha med att varje deltagare ska ha med sig ett Youtube klipp som man fastnat för att bidra med tips och råd samt dela med sig av annan kunskap.

6. Mötas på rangen och öva olika svingar (utan boll).

Lo Ericsson kommer att driva detta projekt på GGCC.

Är du en ung tjej i 22-45 års åldern och tycker att detta låter intressant?

Intresserade kan gå in på Gullbringa GK:s facebook och anmäla sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights