Golftävlingar i EuropaNyheterTävlingar

Greg Norman ryter till: ”Sluta mobba oss”

Det är en infekterad historia. PGA har fått konkurrens av LIV-touren och bråket parterna emellan har eskalerat under sommaren. Greg Norman, den kände världsstjärnan från Australien som är en legendar inom golfen, tycker att han och LIV-golfspelarna har blivit mobbade. ”Sluta mobba oss” säger han nu och har i egenskap av vd och kommissionär för LIV-touren skrivit ett brev till alla medlemmar. I brevet, som skickades till LIV-golfare på onsdagen, står det att den nya touren ”genom varje rättvis, objektiv och opartisk granskning” borde tilldelas officiella World Golf Ranking-poäng för sina evenemang inom en mycket nära framtid.

Greg Norman ryter till: ”Sluta mobba oss”

Norman betonar i brevet att LIV Golfs inkludering i världsrankingens poängsystem är ”nödvändigt för integriteten, noggrannheten och rättvisan” i rankingen. Greg Norman ryter till: ”Sluta mobba oss”.

På LIV-tourens hemsida kan man läsa att syftet är med den nya golftouren är att modernisera och ”superladda” professionell golf genom utökade möjligheter för både spelare och fans.

Många av elitspelarna har gått över till den nya touren. Motståndarna påstår att de lockas av de hutlösa prissummorna, medan golfarna själva menar att de gör det för en god sak, nämligen att se till att ”monopolsituationen” som PGA-touren haft så länge måste begränsas.

LIV-spelarna har tröttnat på att kämpa i motvind

– Det är aldrig bra när en organisation får för mycket makt och några få gynnas av att bestämma över andra, säger Patrick Reed. Texas-bon och golfaren Reed har gått över till LIV-touren, då han liksom Henrik Stenson och Brooks Koepka med flera tröttnat på att kämpa i motvind.

– Blir man skadad trillar man ned på rankingen och det kan ta år innan man kan klättra upp till samma nivå igen. Finns inga garantier, berättade Reed när han fick frågan om varför han bytte tour.

Tre generationer – Henrik med sin sin Karl och pappa Ingemar Stenson.

Det har stormat kring Henrik Stenson och övriga spelare som valt att tävla på den kontroversiella LIV-touren. Svensken fick sparken som kapten för Ryder Cup. Det störde dock inte hans spel ute på golfbanan. Han vann sin första LIV-tour-tävling på Trump National Golf Club Bedminster i New Jersey och kammade hem prissumman på 40 miljoner kronor. Stenson förklarade sitt val att skriva på för LIV så här:

– Jag har varit golfproffs sedan slutet av 90-talet. Prispengar och den finansiella delen har alltid varit en viktig del när vi lägger våra scheman och bestämmer var vi ska spela. Det har varit en del, absolut, och det var ingen skillnad i det här fallet, sa Stenson på en presskonferens.

Stenson blev fyra miljoner dollar (cirka 40,7 miljoner kronor) rikare. Utöver det kom även hans lag, Majesticks GC, på andra plats i turneringen och med det inkasserade Stenson omkring 3,8 miljoner ytterligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights