Nyheter

Veckans topplista: Här är de populäraste resmålen just nu

När regnet piskar köksfönstret är det inte konstigt att folk börjar googla efter billiga biljetter till soligare breddgrader. Värme och golf på banor där man inte behöver bära på paraply lockar. Saknar du inspiration till vart du ska resa på din följande semester, kan du få tips här. Här är länderna som står högst i kurs just nu:

  1. Spanien
  2. Thailand
  3. USA
  4. Turkiet
  5. Tyskland
  6. Sverige
  7. Förenade Arabemiraterna
  8. Portugal
  9. Storbritannien
  10. Irak

Listan visar de mest sökta länderna under perioden 14 oktober till 20 oktober. Statistiken baseras på flygsökningar från Sverige. Statistiken är från Flygstatistik.se

Resandet blir lättare

Det blir allt lättare att resa nu, när pandemin börjar ebba ut. Nu är det inte längre ett krav att bära munskydd på Norwegians flygningar inom och mellan länderna i Skandinavien. Inte heller SAS kräver det längre, inom Skandinavien.

Inget munskydd krävs

Enligt Nisbeths Resblogg beror naturligtvis borttagandet av munskydd på den allt lägre smittorisken och myndigheternas hävning av restriktionerna i Norge, Sverige och Danmark.
– Efter rekommendationer från EASA, European Union Aviation Safety Agency, införde Norwegian krav på munskydd ombord på alla flygningar den 17 juni 2020, men eftersom smittorisken nu är lägre och restriktionerna färre, hävs nu kravet på munskydd ombord på flygen i och mellan länderna i Skandinavien.  

Flygplan

Flygbolaget tillägger att de passagerare som fortfarande önskar bära munskydd är självklart välkomna att göra det. Norwegian kommer fortfarande behålla kravet för munskydd ombord på flygningar till övriga europeiska destinationer, med anledning av den mycket varierande smittsituationen. Passagerare uppmanas också att vara uppmärksamma på att det fortsatt är krav på munskydd vid de flesta nordiska och europeiska flygplatser. 

SAS tar också bort kravet på att bära munskydd ombord på flygningar inom Skandinavien, precis som Norwegian:

– När nu alla tre länder har öppnat upp för både resor och annan verksamhet och trappat ner på restriktioner så ser vi inte längre ett behov av att ha munskyddskrav, säger SAS presschef Freja Annamatz till Ekot.

Läs mer om hur pandemin knäckte reslusten för Paul Caseys caddie>>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights