NyheterPorträtt

Pandemin knäckte Paul Caseys caddie – tar time-out

– Det här är inte en pensionering, säger Casey. Det här är en modig sak att göra. Det är Johnny som lämnar för en obestämd paus, vare sig det är sex månader eller vad det nu kommer att bli, för han behöver det. Hans hälsa och välbefinnande är det viktigaste. Vi vet inte hur framtiden ser ut, men man kan inte se sin partner lida. Han måste ha en paus … och jag accepterar det.

Radarpar på touren

Paul Casey och John McLarens unika förhållande har varit ett samtalsämne ett flertal gånger. De har en vänskapsrelation och ses som ett radarpar på touren.

John McLaren, 55, har kallats för många saker under sin långa och imponerande caddiekarriär. Professionell och uppriktig, säger vissa. Andra tycker att han är rolig, vänlig och lättillgänglig. Vinkännare, restaurangguru och modeikon är även epitet som caddien fått genom åren.

Hans chef Paul Casey adderar en egenskap ”modig”. Det är nämligen så att McLaren har bestämt sig för att ta en time-out från golfen. Anledningen är mental obalans.

Lämnar för obestämd tid

McLaren, som har varit caddie åt Luke Donald och Tony Johnstone, har under de senaste 31 åren insett att ångesten för att resa över Atlanten regelbundet inte varit hälsosam. I och med pandemin har stressen för att bli sjuk varit påfrestande för honom.

Med sitt hem i Storbritannien och Casey baserad i USA har det varit ansträngande att resa så långt under pandemin. Alla tester och karantän-vistelser har tärt på psyket. Ofta har det varit jobbigt med att vänta på ett resultat, som kan vara positivt.

– Ackumuleringen av de senaste 18 månaderna av resor, tester och osäkerhet har tagit ut sin rätt, inte bara på mig, utan hur jag är hemma med min familj, säger han till PGATOUR.com.
– Och när det börjar påverka mina små barn och min fru, som jag älskar väldigt mycket, då börjar frågorna uppstå om uppoffringarna är värda det. Varje helg satt jag i princip och höll tummarna, och hoppades att jag skulle testa negativt så att jag kunde komma hem, fortsätter han.

Pandemin knäckte McLarenVäl hemma igen skulle jag behöva göra fler tester och isolera mig hemma, et cetera, medan jag planerade att komma tillbaka till jobbet för Paul.

Paul Casey är ledsen för att hans kollega har bestämt sig för att sluta. Men å andra sidan kan han förstå problematiken och han önskar att McLaren ska må bra igen psykiskt.
– Vi är riktigt bra vänner. När John sa, ”Jag måste ta en paus” svarade jag förstås att jag stöder det fullt ut, säger Casey på PGATOUR.com.

McLaren är tacksam för sin chefs förståelse.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights