Vegan Gourmetfiléer med potatispuré & örtpesto
Vill du servera något riktigt gott som ser mycket mer avancerat ut än det är? Nu har Golfbladet ett tips på ett nyttigt recept för alla golfare.
Prova veganska filéer från Quorn serverade med den här lena potatispurén, en spännande ärtpuré med mynta samt en mild
örtpesto. Lite mer tidskrävande – men inte alls svårlagat!
4 st Quorn Vegan Gourmetfiléer
4 portioner
2 msk agavesirap
Olivolja
Potatispuré
400g mjölig potatis
1 dl vegansk crème fraîche
3 msk olivolja
Salt & peppar
Ärtpuré med mynta
3 dl gröna ärtor
1 kruka färsk mynta
3 msk olivolja
Salt & Peppar
Örtpesto
2 dl blandade färska örter
1 dl cashewnötter
0,5 dl olivolja
2 msk pressad citron
Salt
Peppar
Till servering
Picklad morot
Balsamico
Sriracha
Färsk körvel
Koka potatisen mjuk och pressa den i en potatispress. Tillsätt crème fraîche, olja, salt och peppar
och blanda till en puré.
Mixa ingredienserna till ärtpurén med en stavmixer.
Mixa ingredienserna till örtpeston med en stavmixer.
Tillaga Quorn Vegan Gourmetfiléer i stekpanna med olivolja och salt på medelvärme. Tillsätt
agavesirap och låt filéerna bli gyllene.
Skär filéerna i skivor och montera tallrikarna: dra ut örtpesto i botten. Spritsa potatispuré, ärtpuré
och lägg sedan på filéerna, har du inga spritspåsar går det fint att portionera ut puréerna med sked.
Lägg ut picklad morot, droppa ut balsamico och sriracha och toppa med färsk körvel.