NyheterTävlingar

Viktor Hovland vann Hero World Championship

Viktor Hovland är en av de bästa i världen på att slå drives, han snittar över 300 yards och träffar fairway med sin driver över 60 % av gångerna. Scottie Scheffler har nästan samma statistisk. Att det var Hovland och Scheffler som till slut gjorde upp om segern i Hero World Challenge på Albany Golf Club är ingen slump. Där gäller det att slå långa och raka drives.

Men när Hovland stod på ettans tee på söndagen hade han inte en tanke på att hans skulle vinna tävlingen. Det var sex slag upp till ledande Collin Morikawa som ångade på som en maskin i täten och som jagade förstaplatsen på världsrankingen.

Men sen gick allt fel för Morikawa som gick runt de första nio hålen på 41 slag, fem över par, och plötsligt var det många om budet.

Hovland hade precis gjort tre raka birdies och när han tittade på leaderboarden på det nionde hålet.

– Jag låg i delad ledning och tänkte att spelar jag riktigt bra på de sista nio hålen så har jag en chans.

Och norrmanen satte fart.

Ledningen växlade mellan fem spelare under de sista nio hålen, sen exploderade Hovland med eagle, eagle, birdie på hål 14-16, sen var saken klar. Han kunde till och med kosta på sig två bogeys på avslutningshålen och ändå vinna årets Hero World Challenge.

I och med segern går Hovland upp till en åttonde plats på världsrankingen.

Det var många misstag som gjordes av de olika ledarna på söndagen. Collin Morikawa gjorde två dubbelbogeys på de första nio hålen och där försvann hans chanser. Sam Burns tog över ledningen men gjorde en märklig trippelbogey på det 14:e hålet där han försökte fyra gånger att chippa upp bollen på greeen. Även Scottie Scheffler gjorde en trippelbogey på söndagen. Brooks Koepka som gick i ledarboll med Morikawa hittade aldrig sitt spel och en dubbelbogey på sjuan förstörde hans chanser helt.

Men det största misstaget stod nog Henrik Stenson och Jordan Spieth för. De slog ut på nionde hålet från fel tee och fick två slags plikt. Paret, som båda har vunnit här tidigare, gick i första boll och noterade inte att arrangörerna flyttat tee på de nionde på söndagen. Så kan det gå även för de bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights