NyheterTävlingar

Collin Morikawa på väg att bli ny världsetta

Inför lördagens varv av Hero World Challenge gick mycket av snacket om vem av Bryson DeChambeau och Brooks Koepka som skulle dra det längsta strået på Bahamas. Svaret blev: Collin Morikawa. Världstvåan gick runt på 64 slag, leder med fem inför avslutningsrundan och det ska mycket till för att golfvärlden inte har en ny världsetta på söndag kväll.

Han skulle då bli den 25:e spelaren i historien att nå förstaplatsen sedan rankingen började 1986. Den som varit längst på den positionen, Tiger Woods, såg Morikawa segla ifrån sina konkurrenter från kommentatorsbåset och blev mäkta imponerad.

Sex birdies, en eagle och inga bogeys blev det för 24-åringen under lördagen på Albany Golf Club och han är fem slag före Brooks Koepka och ytterligare ett före en kvintett spelare.

Morikawas senaste tävling var Europatourens final DP World Tour Championship som han vann och han siktar nu alltså på sin andra raka seger.

Efter att Morikawa puttat ut för par på det sista hålet dröjde ett dussintal åskådare sig kvar och begav sig till baksidan av Albanys träningsområde för att titta på en som inte är med bland de 20 tävlande, men som är värd för årets tävling: Tiger Woods.

Tiger Woods på rangen. Foto: Getty Images

Han tillbringade en stund på rangen med att slå bollar, den här gången med en driver, vilket förstärkte spekulationerna att kommer att delta i PNC Championship om två veckor med sonen Charlie. Tävlingsarrangörerarna håller en plats i startfältet åt far och son Woods.

– Jag kan slå drivar, men de går inte så långt. Men inte så kort så att jag kan höra när bollen landar, sa Woods skämtsamt i NBC:s kommentatorsbås.

Han sa även att han har mycket jobb kvar med sin fysiska status och att börja tävla igen på PGA-touren mot de bästa är fortfarande långt borta.

Bryson DeChambeau inledde den tredje ronden med en ledning med ett slag, men den ledningen försvann snabbt. Han treputtade ettan för bogey, gjorde ytterligare tre bogeys under varvet, och till skillnad mot fredagens 64-runda, blev det inte så många birdies för DeChambeau på lördagen och hans 73-runda gjorde att han rasade ner till 9:e plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights