Vegansk carbonara med Quorn – perfekt före golfrundan

Här kommer recept på en god, snabb och riktigt enkel Vegansk carbonara med Quorn Vegan  – klar på bara 15 minuter som ALLA kan laga. 

Rätten lagades i en cookalong med matkonstnären Zeina i serien ”En pasta för planeten”, som gästades av Daniel och Emil Norberg. Utmaningen för Zeina blev att få ihop brödernas olika förutsättningar i köket.



Emil äter bara veganskt och älskar att laga mat. Daniel har mest har otur i köket och köper ofta hem sin mat färdig. Kika gärna in hos @zeinaskitchen för att se hur det gick till vid spisen.

Riktigt gott


– Jag är extremt dålig på att laga mat, allt som kan gå fel gör alltid det. Det är jobbigt för jag älskar ju att äta god mat. Därför var det fantastiskt att hänga i köket med Zeina och Emil och faktiskt lyckas få till en riktigt god rätt med Quorn. Kan jag, kan du , säger Daniel Norberg.


– Det är kul att prata med Daniel och Emil, båda är otroligt engagerade och gör redan mycket för klimatet i sin vardag, men när det gäller mat och klimat har de olika förutsättningar. Jag ville hitta en riktig vardagsklassiker som är tillräckligt enkel och god för att Daniel faktiskt ska fortsätta laga den själv framöver – men som också ger Emil som har ett stort matlagningsintresse en komplett rätt, säger Zeina Mourtada.

Recept av Zeina Mourtada – till Daniel & Emil Norberg

Vegansk carbonara med Quorn
Här har vi den perfekta vardagspastan som blir klar på bara 15 minuter. En vegansk twist på en
klassisk rätt med Quorn Vegan Skivor Rökt Smak, krämig sås och hackad persilja. Buon appetito!
Zeina Mourtada har anpassat receptet till bröderna Norberg som båda vill äta vegetariskt för planeten
men som har helt olika utgångspunkter. Emil är vegan sedan länge och Daniel var inte direkt bäst i
klassen i hemkunskap – men båda har insett att bra käk behövs för att hålla humorn uppe.

Den här rätten har ett klimatavtryck på 0,3 kg CO2e/portion.

4 portioner
100 g Quorn Vegan Skivor Rökt Smak
300 g spaghetti
Carbonara:
400 ml havregrädde
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
Persilja
Salt och peppar

  1. Carbonara: Hacka schalottenlök och stek i olivolja cirka tre minuter. Pressa vitlök och vänd ner i
    löken, fräs hastigt. Häll ner havregrädden och låt koka upp. Skiva Quorn Vegan Skivor och addera.
    Smaka av med salt och peppar.
  2. Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av och vänd ner pastan i såsen.
  3. Garnera den veganska carbonaran med hackad persilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *