FeatureLivsstilNyheterPorträtt

Tiger Woods låter sonen glänsa

Tiger Woods exsvärfar, Thomas Nordegren, tävlar med radiokollegan Louise Epstein i frågesportprogrammet ”På Spåret” och underhåller fredagstittarna i SVT med att svara rätt på det mesta. När det blev en fråga om golf skämtade Thomas Nordegren om sin före detta svärson. På frågan om vad det heter när man slår ett slag över idealresultat par på varje hål, sa Thomas spontant:
– Jag har en exsvärson som är ganska bra på golf. Han gjorde ju aldrig över par på min tid.

Tiger Woods spelade fantastiskt

Ja, Tiger Woods spelade fantastisk golf under sin karriär som ung och gjorde inte många boogies utan mest birdies och eagles. Sen minns vi ju alla vad som hände. Skandalen och comebacken.

Nordegrens dotter Elin var gift med Tiger Woods mellan åren 2004 och 2010. Paret fick två barn och träffades när Elin Nordegren arbetade som barnflicka hos golfspelaren Jesper Parnevik i Florida. Dessvärre blev det både skandal och en av världens dyraste skilsmässor 2010 under buller och bång. Golfstjärnan Woods gick från helyllekille till rötägg på en minut sedan det framkom att han erkänt otrohet mot svenska hustrun.

tiger woods

Tigers gloria föll av när han berättade att han under äktenskapet – i tre år! – haft ett förhållande med en amerikansk servitris..Hur tror ni det kändes för stackars Elin Woods? Inte undra på att hennes mamma, forna statsrådet och landshövdingen Barbro Holmberg (S), kollapsade när allt kom ut i media.

Ny familj

I dag lever Elin ett tillbakadraget liv och har gått vidare med lite mer på kontot än när hon var barnflicka hos Parneviks. Hon har en ny partner, 31-årige sambon Jordan Cameron. Den 4 oktober 2019 fick paret en son, lille Arthur Nordegren Cameron. Riktigt stolt är Elin också över barnen, dottern Sam Alexis, 13, och sonen Charlie,11, som hon har med Tiger Woods. Golfstjärnan har också han en ny familj:
– Finns inget bättre än att vara med min familj, skriver Tiger Woods i inlägget på sin instagram.

När dottern Sam Alexis föddes fick hon en liten golfklubba i present av sin pappa.
– Hon sov med den i vaggan, berättade Tiger, som i dag delar vårdnaden om barnen med Elin.

Charlie spelar med pappa Tiger i Två-generationerstävlingen


Sam är ofta med och tittar på när pappa spelar och hon är duktig själv sägs det. Lillbror Charlie är den av syskonen som övat mest på privata kort-golfbanan i trädgården i Jupiter. Han har blivit så pass bra att pappa Tiger nu tar med honom ut i en riktig tävling. Och vi behöver inte vänta länge på att höra hur det kommer att gå.

Regerande mästare

Två generationers-tävlingen PNC Championship spelas i Orlando den 17–20 december. Vinnaren får hela 1,1 miljoner dollar, motsvarande omkring 9,5 miljoner kronor. Regerande mästare i ”Father & son”-tävlingen är tyska Bernard Langer och hans son Jason. Så nu kan Charlie Woods bli miljonär precis som mamma och pappa.

Här kan ni se hur det såg ut när Bernhard och Jason Langer vann 2019!

Traditionen har varit att herrvinnare deltar tillsammans med sin son, men det blev det ändring på när Annika Sörenstam förra året ställde upp tillsammans med pappa Tom. Annika Sörenstam blev första kvinna att spela den årliga Father and son-tävlingen i USA i december 2019.
– Det kommer att bli kul att spela med pappa, det var han som introducerade mig till sporten och har alltid varit en stor supporter, sade svenska Annika Sörenstam.

Här ser vi pappa Tom Sörenstam med döttrarna Annika och Charlotta.


Tyvärr gick det inte så bra alls, men de hade så kul att de gör en favorit-i-repris i år igen. Men team Sörenstam får verkligen se upp. Lag Woods ser starka ut, rapporteras det från USA.

Golfbladet.se berättar mer om hur det går i Father & Son-tävlingen – så håll utkik!

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights