NyheterTävlingar

10 favoriter att vinna The Open Championship

The Open Championship. Årets roligaste tävlingsvecka är här! Prognosen ser lite dyster ut och det ser ut att bli en blöt helg i Liverpool och det lär vara regnjackor och paraplyer som gäller på Royal Liverpool Golf Club de sista två varven. Världens bästa golfare är på plats och alla vill lyfta The Claret Jug på söndag. Vi har här valt ut tio spelare vi tror har störst chans att vinna den 151:a upplagan av The Open Championship.

Rory McIlroy. Nordirländaren vann här senast tävlingen spelades på Hoylake 2014. McIlroy kommer även från en ruskigt imponerande seger i Scottish Open förra veckan och är i absolut toppform. Kan en nioårig majortorka ta slut nu?

Scottie Scheffler. Världsettan trummar på som en maskin vecka och vecka in. Är i princip alltid med i toppen i alla tävlingar han ställer upp i. Kommer sannolikt vara med och slåss om segern även i årets The Open. Får han igång puttningen blir han livsfarlig.

Jon Rahm. Rahmbo har inte tävlat sedan slutet av juni men kommer till Liverpool med siktet inställt på att ta sin tredje majortitel. Världstrean vann Masters och kom 10:a i U.S. Open och brukar vara med i toppen i The Open.

Shane Lowry. Irländaren har vunnit The Open tidigare och har visat bra form den senaste tiden. Har ett fantastiskt närspel, gillar när det är dåligt väder och kan navigera sig runt Hoylake på ett fantasifullt och vägvinnande sätt.

Cameron Smith. Vann The Open förra året. Gick sedan över till LIV-touren och har där sökt formen en längre tid. Lagom till årets upplaga har han dock hittat spelet igen. Är som bäst när det vankas majors och hans fina närspel kan ta honom långt på Hoylake.

Tyrell Hatton. Om man tittar på engelsmannens beteende och humör på golfbanan kan man lätt tro att han bara slår dåliga slag. Men det gör han inte, tvärtom är Hatton är i toppform och har alla slag i bagen samt ett stenhårt psyke.

Xander Shauffele. Går fortfarande lite under radarn för många. Men faktum är att Schauffele är världssexa och även något av en majorexpert. Har spelat bra tidigare i The Open och har allt för att lyckas i årets upplaga. Räkna med att han är med när det ska avgöras på söndag.

Rickie Fowler. Är en av de hetaste spelarna i golfvärlden just nu. Har haft en stigande form senaste halvåret och vann nyligen på PGA-touren. Gillar linksgolf och kan slå alla typer av slag vilket kommer att behövas på Hoylake.

Dustin Johnson. Den förre världsettan har dragit in miljarder senaste åren på LIV-touren. Kan verka lite ointresserad men under ytan puttrar ett enormt driv och sug efter ytterligare en majortitel. Är i bra form och har spelet för att vinna.

Robert MacIntyre. Var så nära att vinna Scottish Open förra veckan, men McIlroy smet förbi på sista hålet. Har tränat stenhårt senaste månaderna och hittat storformen. Vänsterspelaren har spelat The Open tre gånger tidigare, och kommit topp-10 två gånger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights