NyheterTävlingar

Harris English leder WGC-FedEx St. Jude Invitational efter en galen start

Amerikanen Harris English flög ut ur startblocken på det första varvet av WGC-tävlingen FedEx St. Jude Invitational. Han inledde med fyra raka birdies, tog en kort par-paus på femman innan det blev birdies på sexan, sjuan och nian för att vända på 28 slag, sju under par. Efter några bogeys i början av de sista nio gasade English på igen och kom till slut in på 62 slag, åtta under par.

– Det var ett sånt där varv där allting funkade. Jag slog bollen dit jag ville, tänkte hela tiden positiva tankar och var i zonen under större delen av rundan så det var bara att gasa på hela vägen in i mål, sa en nöjd ledare efter den första rundan.

Det är sjunde gången English spelar tävlingen på TPC Southwind och han har vunnit här en gång tidigare. Han leder med två slag före Jim Herman, Carlos Ortiz, Ian Poulter och Matthew Wolff, med Bryson DeChambeau, Scottie Scheffler och Marc Leishman ytterligare ett slag bakom.

Har haft en fantastisk säsong

Harris English har haft en fantastisk säsong med två segrar, Sentry Tournament of Champions i januari på Hawaii och Travellers Championship i juni i Connecticut. Han slutade även trea i U.S. Open. Han är även bra på att hålla ledningen från start till mål. I två av de fyra segrar han har på PGA-touren har English lett från start till mål.

– Jag har jobbat stenhårt den senaste tiden och allt känns riktigt bra nu. Det är bara gå ut och pricka fairways och greener så får vi se hur långt det räcker.

Matthew Wolff gjorde birdies på 15 och 16 och kom in på en fin 64-runda. Wolff som kämpat den senaste tiden med mentala problem och har kommit tillbaka starkt och hittat spelglädjen igen.

– Allt börjar falla på plats och det är kul att vara på golfbanan igen, menade Wolff efter sin första runda.

Bryson DeChambeau är tillbaka efter sitt positiva Covid19-test.

Det är tyvärr inga svenskar på plats i Memphis. Men det vimlar av storstjärnor som vill jaga ikapp ledande English. DeChambeau hade inte stora förväntningar på sin golf efter att ha varit borta några veckor på grund av ett positivt Covid19-test.

– Spelet satt bättre än förväntat och nu ser jag fram emot resterande rundor. Jag känner att jag kan vinna den här tävlingen, sa DeChambeau.

The Open-vinnaren Collin Morikawa och försvarande mästaren Justin Thomas sköt varsin 67:a. Världstvåan Dustin Johnson och OS-guldmedaljören Xander Schauffelse öppnade med 69 slag, ett under par.

Klicka här för att se ledartavlan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights