Golfbanor utomlandsGolfpärlorNyheterTyskland

100 nya golfbanor i Tyskland

Golfhäftets expansion fortsätter och nu inkluderas 100 nya golfbanor i Tyskland. Totalt sett har Golfhäftet inför årets golfsäsong ett rekordstort utbud med 1200 golfbanor som erbjuder halva priset på greenfeen.

Halv greenfee

Golfhäftet utökar sitt utbud av golfbanor i utlandet i samband med att resebranschen vittnar om en växande efterfrågan på utlandsresor efter en tid av Covid-relaterad stiltje. Lagom till sommaren lanseras hela 100 nya golfbanor i Tyskland som nu ingår som ny destination i Golfhäftets utbud. På samtliga anslutna golfbanor spelar man till halv greenfee med Golfhäftet.

– Tyskland är en stor golfmarknad med fantastiska golfbanor att upptäcka. Många banor ligger i unika slottsmiljöer där man skapar golfminnen för livet.

Ta bilen!

Vårt utbud täcker hela Tyskland så oavsett om man tar bilen via Danmark till norra Tyskland eller besöker någon av storstäderna söderut kommer man att hitta en Golfhäftet-bana att spela, säger Johan Brandeby, Försäljningschef på Golfhäftet.

Tyskland hotel rosa
Man sover gott på trevliga hotell i Tyskland

2020 var ett exceptionellt golfår även i Tyskland. Enligt Golfmarkt Deutschland 2021-rapporten upplevde Tyskland den största ökningen av golfspelare sedan 2012.

Många tyska golfklubbar har kurser

Även antal spelade rundor ökade med 8 procent jämfört med 2019 och mer än 50 procent av de tyska golfklubbarna sa att de hade en signifikant ökning av nybörjarkurser. Trots denna boom av nya golfklubbsmedlemmar är de tyska klubbarna mycket angelägna om att attrahera golfturister från Norden.

– 100 signade golfbanor ger oss en raketstart med Tyskland som golfdestination. Bland de anslutna klubbarna finns till exempel Krause-parkbanan Golf Club Hardenberg, inlandsbanan Haxterhöhe Links med 120 potbunkrar, samt Robert Trent Jones designade Golfclub Jakobsberg som ofta figurerar i topplistor över Tyskland vackraste golfbanor. Klubbarna är otroligt taggade på att ta emot golfturister igen efter ett år med ovanligt få utländska besökare, berättar Johan Brandeby.

Njutningsfulla parkbanor

Med en bredd av linksbanor, tuffa mästerskapsbanor och njutningsfulla parkbanor har Tyskland något att erbjuda alla typer av golfare. Golfsäsongen i Tyskland startar tidigare än den i Sverige och varar också längre. Många banor håller öppet året runt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights