Livsstil

3 tips till skön läsning på höstlovet

Vill man läsa något mer lättsmält än böcker av franska Nobelpristagaren Annie Ernaux? Då kan vi på Golfbladet tipsa om några nyheter som kommit ut och som skänker inspiration till att göra fint och trevligt hemma under höstlovet. Bjud hem vänner och lär dig duka som en expert.

Högtider & Vardagsfest

I ett pressmeddelande berättar förlaget Polaris Fakta om en nyhet som handlar om gemenskap, glädje och grön mat. Malin och Linda Persson får ofta frågan hur de gör för att få till sina vackert sprakande festmåltider. I boken Systrarna Perssons högtider & vardagsfester får du svaren. Åtta favorithögtider med systrarnas bästa växtbaserade recept, tips och inspiration för att skapa magisk stämning och vacker miljö. Allt det där som gör livet till en fest.

Louise Boije af Gennäs är tillbaka med en fristående fortsättning på Stjärnor utan svindel – 25 år senare!


Julia och Gabriel lever ett tätt sammanflätat liv med sina nära vänner Eva och André. Deras gemensamma barn har vuxit upp nästan som syskon, de äter middagar tillsammans, firar högtider och är gudföräldrar åt varandras barn. Men plötsligt förändras allt. Julia och André inser att de har starka känslor för varandra och tvingas ställa sig frågan om de är villiga att offra allt för kärleken.

Efter framgången med boken Systrarna Perssons skafferi är nu Malin och Linda tillbaka med en personlig och vacker bok.

Dukade bordet blir en trygghet i sig

– När världen runt omkring känns skakig och otrygg blir betydelsen av att samlas i gemenskap runt det dukade bordet extra tydlig för oss, berättar Malin Persson och hennes syster Linda fyller i:
– För oss är årets högtider som lysande fyrar som guidar och lyser upp längs livets väg. Mycket av glädjen ligger i att planera, dekorera och laga festlig grön mat tillsammans av säsongens råvaror.


Boken Systrarna Perssons högtider & vardagsfest bjuder på en inspirerande mix av traditionella och moderna festinslag. Och en
gång för alla vill systrarna visa att det absolut går att skapa festmåltider som är helt växtbaserade. Dessa säsongsbetonade måltider är så utsökta att du garanterat inte kommer sakna vare sig den traditionella sillen, köttbullarna eller laxen.

Stjärnfall – en spännande fortsättning!

Louise Boije af Gennäs är tillbaka med en fristående fortsättning på Stjärnor utan svindel – 25 år senare!

Louise Boije af Gennäs bjuder på underhållning i höst med sin nya bok Stjärnfall

Louise Boije af Gennäs är tillbaka med en fristående fortsättning på Stjärnor utan svindel – 25 år senare!

Handlingen i korthet: Julia och Gabriel lever ett tätt sammanflätat liv med sina nära vänner Eva och André. Deras gemensamma barn har vuxit upp nästan som syskon, de äter middagar tillsammans, firar högtider och är gudföräldrar åt varandras barn. Men plötsligt förändras allt. Julia och André inser att de har starka känslor för varandra och tvingas ställa sig frågan om de är villiga att offra allt för kärleken.

Golfboken du inte får missa!

“När golfen var ung” är skriven av författaren Georg Kittel, ordförande i Svenska Golfhistoriska Sällskapet (SGS). Boken presenterar kronologiskt de 60 första golfklubbarna och de 50 första banorna som växte fram då Sverige gick från två till 10 000 golfare.

En ny bok om golfens historia

När bildades de första golfklubbarna i vårt land? Var låg de första golfbanorna? Vilka var de första golfarna? Hur väcktes deras intresse?

Dessa frågor tar sig Georg Kittel an i boken ”När golfen var ung” som kronologiskt presenterar alla de golfklubbar och banor som växte fram då vi gick från två till 10 0000 golfare i Sverige – de 60 första klubbarna och de 50 första banorna. Boken, som är på 132 sidor och rikt illustrerad med historiska foton, ingår i Svenska Golfhistoriska Sällskapets skriftserie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights