Nyheter

Stenson rasar på världsrankingen – ångrar sitt beslut?

Henrik Stenson är en i raden av golfstjärnor som anslutit sig till LIV-touren. Inte så svårt att förstå varför svensken hoppade på den Saudiarabien-finansierade golftouren. Frestelserna var många, och det var säkert lockande med de feta kontrakt som gav klirr i kassan. Frågan är om Stenson ångrar sig nu, då han och hans golfande kolleger är i fritt fall på världsrankingen? Officiella världsrankingsystemet, OWGR, meddelade den 6 oktober 2002 att LIV-spelarna, som nu även tillhör Mena-touren, inte kommer att få några poäng för helgens eller nästkommande helgs tävlingar.
– Vi vill göra en ordentlig undersökning av saken först, säger OWGR.

Golfspelaren Greg Norman håller tal inför LIV-tourens spelare
Greg Norman talar sig varm för den nya LIV GOLF-touren

Greg Norman, alias The Shark, har gått i bräschen för den nya touren. Han har munhuggits med representanter för PGA och med lagstiftare om att LIV GOLF ska vara likvärdig andra golf-tourer. Planen om att alliera sig med MENA-touren gick hem, men nu är bägge golftourerna uteslutna från det som betyder mest för spelarna, nämligen att kunna klättra på världsrankingen. Meningen var att kunna få världsrankings-poäng. Det får man inte nu, vilket är ett stort nederlag för LIV GOLF och vi kan ju bara tänka oss hur besvikelsen känns.

David Spencer: ”Vi känner oss diskriminerade”

David Spencer är vd för MENA (Mellanöstern och Nordafrika) Tour. Han har nu gått ut offentligt och kritiserat beslutet. Systemet är fel, menar han.
– Att inte inkludera vår tour är felaktigt, skriver han.

Det var den 5 oktober 2022 som MENA tillkännagav att man nu är en allians med LIV Golf. På MENA hemsida finns följande att läsa:
– MENA (Mellanöstern och Nordafrika) Tour tillkännagav idag en strategisk allians som kommer att resultera i att LIV Golf Invitational-evenemang blir en del av och sanktioneras av MENA Tour, en Dubai-baserad golftour som har erkänts av den officiella World Golf Rankings ( OWGR) sedan 2016. Alliansen kommer att stärka MENA Tours utvecklingsprogram och omedelbart kvalificera LIV Golf för OWGR-poäng, med början med LIV Golf Thailand-evenemanget på Stonehill denna vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights