LivsstilNyheter

5 populäraste resmålen för vaccinerade i sommar

Efter ett år med begränsat resande längtar nu många svenskar efter solen – och nu tar de som redan vaccinerat sig tillfället i akt och bokar sin resa inför sommaren. Många destinationer börjar öppna upp för internationellt resande igen.

Grekland resor

Bland annat Grekland, som lättar på sina restriktioner den 15 maj, är en storfavorit bland svenskarna. Ett flertal destinationer välkomnar turister med antingen PCR-test eller intyg på vaccination och nu kan man tydligt se att bokningarna tagit fart för de som vaccinerat sig.

Bokningarna utomlands ökar

Vi ser en tydlig vaccineffekt. Den grupp som nu fått sin första spruta, är den grupp som ökar absolut mest i bokningar just nu. Antal bokningar kommer med stor sannolikhet att fortsätta att öka bland resten av befolkningen när vi snart går in i den sista fasen av vaccineringen, säger Adam Györki kommunikationsansvarig på TUI.

Golfbil Spanien

Resebolaget TUI märker av vaccinationseffekten, just nu är ålderkategorin 70-plus den ålderskategorin som ökar tydligt med avgångar under alla sommarmånader. Det är inte bara andelarna gentemot resterande ålderskategorier som ökar utan även antalet bokade kunder i den ålderskategorin. För sommarsäsongen maj-september har bokningarna ökat med 97 procent för ålderskategorin 70-plus gentemot bokningsläget i februari månad. Räknar man även med vintersäsongen så är ökningen 37 procent om man jämför april månad mot februari månad.

Läs mer om golf i Grekland här>>>


Topp fem populäraste resmål i sommar:

1) Kreta

2) Rhodos

3) Cypern

4) Mallorca

5) Gran Canaria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights