Nyheter

Dustin Johnson blev årets spelare

Kanske är det ingen större överraskning att se det blev världsettan Dustin Johnson som utsetts till årets spelare på PGA Touren. Detta är andra gången som Dustin Johnson vinner det åtråvärda priset som årets bästa golfare, den förra gången han vann titeln var under säsongen 2015-2016.

Johnson återtog platsen som världsetta efter vinsten i PGA-tävlingen The Northern Trust i augusti 2020.

Det är spelarna själva som röstar fram vinnaren och detta år var det inte någon tvekan om vem som skulle vinna. Ett annat pris som delats ut är till Årets Nykomling och det blev amerikanen Scottie Scheffler som knep det priset. Han tog sig till tourfinalen på East Lake och hamnade på en femteplats totalt på touren, även om han aldrig kom etta under någon tävling.

Klättrade uppåt

Den 36-årige Dustin Johnson är född i South Carolina i USA och är sedan många år tillbaka en professionell golfare och fick sitt PGA Tour-kort i december samma år. Under sitt första år på PGA Tour vann han i oktober 2008 tävlingen Turning Stone Resort Championship, och fyra månader senare vann han AT&T Pebble Beach National Pro-Am i februari 2009.

Många pokaler

Johnson har representerat USA i Ryder Cup år 2010, 2012 och 2016 (vinst) samt Presidents Cup år 2011 (vinst) och 2015 (vinst).

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights