Nyheter

Därför är Tiger Woods så viktig för golfindustrin

Det finns en handfull spelare som driver intresset för spelet golf. Tiger Woods har bidragit till den exponentiella ökningen av de hutlösa prispengarna i tävlingarna ända sedan han gled in på scenen. Många proffsspelare med fett bankkonto kan tacka Tiger för det. Woods är en supernova, som drar till sig publik och uppmärksamhet. Sponsorerna står på kö för att signera kontrakt och avtal med golfkungen.

Sven Tumba och prinsessan Birgitta hjälpte till att samla in pengar till Läkare Mot Aids 1987. Här ser vi dem med skolöverläkare och Medicine doktor Sofie Ekman Wretlind, som sitter i styrelsen för aidsfonden.I Sverige satte Sven Tumba satte golfen på Sverige-kartan. Sporten blev folklig och plötsligt fick kungligheterna och andra gentlemen maka på sig på banan för en hord av sugna idrottare med rötter ur medelklassen. Tumba var en stjärna på isen och kunde hantera drivern lika bra som hockeyklubban. Sen kom Annika Sörenstam och Henrik Stenson. Efter dem har det kommit en rad andra duktiga svenska golfspelare, men ingen med ”starquality”. Duktiga, men alltför vanliga, människor sätter inte fart på det stora maskineriet. Pengarna rullar in med de stora namnen.

Arnold Palmer
Arnold Palmer till höger (Getty Images)

Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Gary Player, Greg Norman och Seve Ballesteros. Vilka personligheter! Dessa herrar gjorde golfen kul att följa. Affärerna gick bra när dessa kända namn syntes på reklamtavlorna. Sen kom Tiger Woods. Då sa det ”pang”. Golfintresset fullkomligt exploderade.

dustin Johnson
Dustin Johnson drar intresse till tävlingarna

Fans är mer benägna att lockas av ett känt namn, även om det är andra spelare som vinner tävlingarna. Stora namn resulterar i fler biljetter och sålda varor, tittarantalet ökar och sponsorer lockas. Vem kommer att bli nästa dragplåster? Bryson DeChambeau, Dustin Jonson, Justin Thomas och de andra grabbarna gör vad de kan för att höja kändisfaktorn på banan. Vem har en personlighet som kan matcha Tiger Woods?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights