Överraska golfvännerna med färgstarka tortillas
Alla älskar texmex. Eller i alla fall de flesta av oss. Men den vanliga texmexmiddagen är inte jätterolig att göra något kul av i sociala medier och det är lite svårt att låta kreativiteten flöda. Tills nu.
Lilarosa rödbetstortilla
Santa Maria har släppt nya färgglada tortillas; en lilarosa rödbetstortilla och en orange morotstortilla som tar TikTok tortillan till en helt ny nivå. Middagen blir genast lite härligare och framförallt riktigt god!
Färgglada tortillas och nya kryddmixer
Förutom färgglada tortillas finns också nya tortillastrips med sweet chilismak och två nya kryddmixer; Chili & Lime är riktigt god till tacos och Chili Bean & Cheese innehåller örter, vitlök, chili och rökt paprika som gör enchiladas med grönsaker och ost till en riktig smakbomb.
Tips på fyra färgglada middagar hittar du nedan. Eller varför inte starta en ny trend med en färgglad tortilla gjord med dina favoritsmaker.
Här kommer recepten från Santa Maria!
QUINOATACOFÄRS I GRÖNSAKSTORTILLA
4 portioner
Tacofärs
1½ dl röd quinoa
5 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 msk olja
1 frp Santa Maria Taco Spice Mix
Tillbehör
1 frp Santa Maria Tortilla Beetroot eller Carrot
150 g grön sallat
1 burk majs (ca 150 g)
1 avokado, tärnad
1 ask cocktailtomater
1 knippe rädisor, skivade
2 dl gräddfil
1 frp Santa Maria Dip Nacho Cheese Style
1 frp Santa Maria Pineapple Salsa
½ nätmelon, skivad
Så här gör du
- Koka quinoa i vatten med grönsaksbuljong ca 15 min.
- Rör ner olja och bred ut de kokta fröna på en ugnsplåt.
- Rosta i ugnen, 225° C ca 15 min. Rör om en gång under tiden.
- Ta ut plåten och blanda i kryddmixen.
- Servera som tacofärs i grönsakstortilla med tillbehör.
VEGETARISK FAJITAFYLLNING I MOROTSTORTILLA
4 portioner
Fyllning
3 portabellosvampar (ca 200 g), skivade
50 g smör
200 g grön sparris
4 små morötter (ca 150 g), skalade och skurna på längden
1 frp Santa Maria Fajita Spice Mix
½ dl vatten
1 frp Santa Maria Tortilla Carrot
Tillbehör
150 g mixad sallat 2 dl guacamole
1 frp Santa Maria Pineapple Salsa
½ ananas, skuren i bitar
Garnering
Solrosgroddar
Koriander
Så här gör du
- Stek svampen i smör tills den är fint stekt runt om.
Tillsätt morötter och sparris, stek dem något mjuka. Häll på kryddmix. - Rör runt och tillsätt vatten.
- Servera fyllningen tillsammans med sallat, guacamole och salsa i en morotstortilla-wrap.
- Garnera med solrosgroddar och koriander.
CHILI & LIME-TACO I RÖDBETSTORTILLA
4 portioner
Fyllning
400–500 g växtbaserat protein, skuret i små tärningar (alternativt kycklinglårfilé)
1 msk smör/olja
1 frp Santa Maria Chili & Lime Taco Spice Mix
1 msk vatten
1 frp Santa Maria Tortilla Beetroot
Tillbehör
200 g sallat, typ maché
200 g körsbärstomater, klyftade
2 dl guacamole
150 g picklad rödlök
1 dl Santa Maria Chunky Salsa
Garnering
Hackad koriander
Limeklyftor
Så här gör du
- Stek proteinet i smör eller olja tills den har fått fin färg och är genomstekt.
- Sänk värmen och tillsätt kryddmix och vatten. Rör om och stäng av värmen. Täck med lock.
- Servera med tillbehör och rödbetstortilla.
Garnera med koriander och lime.
CHILI & LIME TACOS
4 portioner
Fyllning
500 g växtbaserat protein, skuret i små tärningar (alternativt kycklinglårfilé)
1 msk smör
1 frp Santa Maria Chili & Lime Taco Spice Mix
1 msk vatten
1 pkt Santa Maria Tortilla eller Taco Shells
Tillbehör
Finstrimlad sallad
Klyftade körsbärstomater
Tärnad avokado
Grovhackad koriander
Gräddfil
Så här gör du
- Stek proteinet i smör tills det fått fin färg och är genomstekt.
- Sänk värmen, tillsätt kryddblandning och vatten. Rör om och stäng av värmen. Täck med lock.
- Servera med tillbehör och tortillas/tacoskal.
Foto Pressbilder