NyheterTävlingar

Svensk dubbel i Finland

Han gjorde en bogey på det första hålet den sista dagen av Vierumäki Finnish Challenge. Men sen gjorde Christofer Blomstrand åtta birdies på vägen till en 65-runda och kunde därmed säkra  sin första seger på Challenge Tour med ett slag före Mikael Lindberg och fransmannen Alexander Levy.

Det blev dramatiskt på slutet på Virerumäki Resorts läckra bana. Blomstrand kom in på totalt 20 under par och segern såg ett tag glasklar ut, lika säkert som att Lindberg skulle bli ensam tvåa. Men Alexander Levy hittade en galen spurt på sluthålen som höll på att räcka till särspel. Levy avslutade med birdie-hole-in-one-birdie för att nå 19 under par, endast ett slag efter segrande Blomstrand.

Det var en glad och lättad svensk som för första gången stod som segrare i en Challenge Tour-tävling.

– Det känns overkligt just nu. Jag har jobbat så hårt för det här ögonblicket och jag har haft ett par chanser tidigare som jag inte tagit tillvara på. Men nu är det en fantastisk känsla, sa en lycklig vinnare efteråt.

– Jag har ändrat några saker i mitt spel och lagt ner hårt arbete även när svingen inte känts bra och jag kämpat på och hela tiden försökt göra mitt bästa.

32-åringen klättrar till 20:e platsen på Road to Mallorca Rankings och har nu siktet inställt på kortet till DP World Tour nästa säsong med tio tävlingar kvar att spela på Challenge Tour.

– Den här vinsten är så viktig och nu har jag en verklig chans att komma in i de 20 bästa och få mitt DP World Tour-kort för 2025, sa Blomstrand.

– Det är mitt mål den här säsongen och jag är så glad att jag är på väg i rätt riktning.

Danmarks Rasmus Neergaard-Petersen leder fortfarande Road to Mallorca Rankings, Mikael Lindberg studsar upp till sjundeplatsen efter sin fina placering i Finland. Joakim Lagergren ligger 9:a och Björn Åkesson på en 19:e plats.

Denna vecka kommer Challenge Tour till Sverige för Indoor Golf Group Challenge som äger rum på Landeryds GK.

Klicka här för att komma till slutresultaten från Vierumäki Finnish Challenge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights