NyheterTävlingar

Många stjärnor jagar Harding i Dubai

Sydafrikanen Justin Harding leder med två slag inför avslutningsrundan av Slync.io Dubai Desert Classic, men det var en dramatisk lördag på Emirates GC och Harding har en mängd Ryder Cup-stjärnor som kommer att jaga honom den sista speldagen. Arrangörerna hade satt många flaggor riktigt tufft och spelarna varvade birdies med bogeys och dubbelbogeys under lördagen. Harding tuffade dock på i sitt eget tempo, inget spektakulärt, men med få misstag och hans 71-runda på lördagen räckte för att behålla sin tvåslagledning även inför avslutningsrundan.

Spelade stabilt

– Jag tyckte att jag spelade stabilt. Det var en svår dag där ute och några hål var riktigt tuffa att komma åt. Om du inte slog ett perfekt utslag var det helt omöjligt att ens komma i närheten av flaggan med inspelet. Jag måste gå ut i morgon och fortsätta med mitt spel. Om jag skjuter två, tre under par så kan det räcka, menade ledaren Justin Harding.

Rory McIlroy på Emirates åttonde hål. Foto: Getty Images.

Den som närmast jagar Harding är Rory McIlrory som jagar sin första seger i en Rolex Series-tävling och som kan bli historisk med en seger imorrn. Ernie Els är den enda som har vunnit Dubai Desert Classic tre gånger. McIlrory har vunnit här två gånger tidigare.

Men det är många som vill åt Dallah Trophy som den pampiga segerpokalen i Dubai heter. Tommy Fleetwood och Erik van Rooyen är slaget efter McIlroy. Ytterligare ett slag efter jagar tre spelare från Europas Ryder Cup-lag 2020: Brend Wiesberger, Tyrrell Hatton och Paul Casey är alla åtta under par.

Ryder Cup-kaptenen är med och spelar

En till Ryder Cup-spelare från 2020-laget Lee Westwood och självaste kaptenen från Whistling Straits, Padraig Harrington är sju under par och är också att räkna med i morgon.

– Det var skönt att göra en birdie det sista hålet och spela in mig i ledarbollen imorrn. Vi var många som kämpade på banan idag. Greenerna var hårda, vinden knepig och tuffa flaggplaceringar, så jag är nöjd med att gå tre under par, sa McIlroy som jagar sin tredje titel i Dubai Desert Classic.

Klicka här för att komma till ledartavlan.

Se höjdpunkterna från tredje rundan i Dubai Desert Classic:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights