NyheterTävlingar

Lindberg vann dramatiskt särspel i Kapstaden

Mikael Lindberg satte en birdieputt  från 10 meter på det andra särspelshålet för ta hem segern i Challengetourtävlingen Bain’s Whisky Cape Town Open på Royal Cape Golf Club.

31-årige Lindberg gjorde bogey på det 72:a hålet i tävlingen och därmed gick sydafrikanen Ryan van Velzen ikapp svensken och särspel var ett faktum. Det var mycket känslor som Lindberg fick gå igenom på de sista hålen.

– Det var en emotionell berg-och-dalbana, men det blev en mycket bra dag. Jag hade så många tankar i huvudet på väg upp till den sista greenen och allt jag tänkte på var att tvåputta för seger. Den första putten var förmodligen den sämsta putten jag slagit på hela veckan och jag slog den två meter för kort och missade även andraputten, sa Lindberg.

– I särspelet fanns treputten i bakhuvudet, men när jag satte den långa putten för birdie och seger var det en stor lättnad.

Avslutningsrundan av Cape Town Open blev en kamp mellan Sverige och Sydafrika. Lindberg kämpade mot Van Velzen, men även de sydafrikanska spelarna Louis Albertse och JC Richie var bara något slag från svensken. När han gjorde birdies på 16 och 17 kändes saken klar, men den försmädliga treputten på det sista hålet gjorde att Lindberg och van Veltzen fick återvända till det 18:e utslaget för särspel.

De båda gjorde par på det första särspelshålet, men på det andra satte Lindberg sin långa birdieputt för karriärens andra vinst på Challengetouren.

– Jag har varit här ett par gånger tidigare och jag har alltid spelat bra på den här banan. Det känns härligt att spela bra i detta tidiga skede av säsongen. Det är en väldigt stor vinst för mig, sa Lindberg.

Segern gör att Lindberg klättrar till andra plats på Road to Mallorca Rankings. Challengetouren håller sig kvar i Sydafrika en vecka till. Nästa tävling är Dimension Data Pro-Am som äger rum på Fancourt Golf Estate 15-18 februari.

Foto: Sunshine Tour

Klicka här att för komma till slutresultatet från Cape Town Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights