LivsstilNyheterPorträtt

A Lim Kim ger golfen ett nytt ansikte

Spelarna bar inte mask ute på golfbanan i Texas. Förutom några få personer, bland annat vinnaren själv, som
hade på sig ett vitt munskydd som täckte hela ansiktet. A Lim Kim, 25, var inte den enda golfaren som hade mask på sig under majoren, men hon kommer säkerligen att vara den mest ihågkomna, med tanke på vad som har hänt i världen sedan coronaviruset blev en global pandemi i mars.

Houston, Texas den 14 december 2020. Sydkoreanskan A Lim Kim på 17:e hålet under sista varvet during i U.S. Women’s Open på Champions Golf Club Cypress Creek Course

Sydkoreanskans leeende var uppenbarligen där, även om vi inte kunde se det. A Lim Kims formidabla ”omkörning” ute på Champions Golf Club i Houston var imponerande att se.

A. Lim KIm

Med tre raka birdies flög hon upp på ledartavlan och avslutade sista varvet av US Women’s Open. Endast de små rynkorna runt ögonen avslöjade vad hon kände. Ren och skär glädje. Men resten av ansiktet var täckt av det stora munskyddet, som hon bar hela veckan för att skydda sig själv och andra mot COVID-19.

Bar munskydd hela veckan

Det var övervägande spelare från Asien som bar munskydd i tävlingen på Champions Golf Club, och spelare som större delen av den här säsongen spelat på den koreanska LPGA-touren. Bland de andra som tog på sig en mask över mun och näsa medan de spelade var tävlingens försvarande mästare, Jeongeun Lee6.

För oss svenskar är det fortfarande ovant att se människor bära munskydd. Och när det gäller idrottsmän (och kvinnor) är det sällsynt att de har skydd mot coronaviruset medan de tävlar. I Houston såg vi nu i veckan på tv att samtliga funktionärer och många caddies under US Women’s Open bar ansiktsmask. Det bör noteras att få manliga golfare och deras caddies valt att bära munskydd på PGA-touren.

Van vid munskydd

Sydkoreanskan A. Lim Kim fick frågan när hon intervjuades efter segern i årets US Women’s Open:
Varför bär du mask när du spelar?
– Varje gång jag tränar brukar jag ha munskydd, så jag är van vid det, sade A. Lim Kim via sin tolk i samband med presskonferensen.
– Jag är okej med att testa positivt för COVID-19, men jag vill inte utsätta andra människor, spelare, caddies. Så det är anledningen till att jag bär ”masken” under hela veckan.

Sörenstam grattade

Annika Sörenstam vann ju US Women’s Open hela tre gånger. Inte så konstigt att årets vinnare sade i intervjun att hennes stora förebild var just svenskan. På instagram här kan vi se att A.Lim Kim fick fina gratulationer av Annika Sörenstam.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights