NyheterUtrustning

Ny Titleist AVX-boll – med mer längd, större kontroll och mjukare känsla

När Titleist nu lanserar den senaste generationen av sin populära ”nästan tour-boll” AVX är det en helt nykonstruerad boll från kärnan till skalet, vilket ger mer längd från tee, större kontroll kring greenerna och ännu mer av den härligt mjuka känsla som vi vant oss vid.

För en tid sedan skickade Titleist ut testbollar till ett okänt antal fans och media. De låg i en anonym vit förpackning och för att bibehålla spänningen hette de inte AVX utan det stod helt sonika TEST på dem. Det var dock ingen högoddsare vilken boll det handlade om och jag lirade en hel del rundor på de tre bollarna innan de visade sig simma lika jäkla uselt som tidigare versioner av AVX …

För den som inte spelat AVX tidigare handlar det om en boll som levererar utmärkta prestanda helt i klass med Titleists toppmodeller Pro V1, Pro V1x och Pro V1x Left Dash, även om den sannolikt inte spelas av någon tourspelare. För min del – och för alla andra som älskar AVX – är det en utmärkt boll med lite lägre bollbana, mindre spinn och mjukare känsla. Främst känns det som att den är mer stabil i vinden.

New AVX is unique because not only were we able to give golfers more spin and control around the greens, but we were also able to improve on AVX’s strengths. Golfers are going to find the new AVX is a better golf ball across all performance attributes while still staying true to its original long and soft identity in the Titleist lineup
– Jeremy Stone, Vice President, Titleist Golf Ball Marketing.

Tekniskt sett handlar det om en ny kärna med progressivt fastare komposition, vilken ger hög bollhastighet och därmed mer längd samtidigt som den bibehåller AVX härligt mjuka känsla. Till det kommer ett nytt, tunt och högfjädrande mantellager som reducerar spinntalet i det långa spelet samt ett nytt, mjukare uretanskal för mer spinn och större kontroll kring greenerna. Den stabila och penetrerande bollflykten förstärks ytterligare med ett nytt dimple-mönster, en så kallad 346 quadrilateral dipyramid catenary dimple design.

Du kan köpa nya AVX antingen som vit eller gul och de landar i shoparna den 24 januari. De kostar då 549 kronor per dussin. Du som inte är säker på vilken boll du ska spela kan göra en egen test med Titleists Ball Fitting Tool och sedan köpa några trepack och känna dig fram till vilken boll som passar dig bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights