NyheterTävlingarThe Masters

Åberg närmar sig täten

Ledartavlan i årets Masters trycktes ihop under en händelserik ”Moving day”  på Augusta National och i täten finns nu en trio amerikanare. Som jagas av en svensk i sin majordebut.

När Scottie Scheffler var i ledning med tre slag inför det sista varvet i Masters för två år sedan bröt han ihop på söndagsmorgonen.

– Jag var så stressad och visste inte var jag skulle göra eller ta vägen. Jag sa till min fru att jag inte var redo för detta och jag kunde inte sluta gråta.

Hans fru Meredith övertygande honom att han var redo och han gick sedan ut och vann den gröna kavajen.

Två år senare är Scottie Scheffler åter i ledning i Masters inför slutvarvet, men denna gång är det ingen risk att han bryter ihop inför det sista varvet.

– Jag är på en riktigt bra plats i livet nu. Vi väntar vårt första barn närsomhelst och det är större än Masters, sa Scheffler som gick runt på 71 slag på lördagen. Ett varv som innehöll det mesta.

Händelrikt varv för världsettan

Efter en bra start med birdies på hål 1 och 3 var världsettan i ledning. På 10:an kom dock en dubbelbogey och som även följdes upp av en bogey och ledningen var bortblåst. Men Scheffler kom tillbaka. En eagle på 13 och birdie på 15 tog honom till sju under par och han leder med ett slag inför avslutningsvarvet.

Trenden för Collin Morikawa i årets Masters ser ljus ut. Med ronderna 71-70-69 har 27-åringen smugit upp till andra platsen och går ut i ledarboll på söndagen med Scheffler. Morikawa inledde lördagen med tre raka birdies och fortsatte sedan spela stabilt hela varvet och avslutade med tio raka par.

– Jag missade några birdieputtar på de sista nio, och kunde ha varit i ledning nu. Men jag har en dag till på mig och allt känns bra, sa Morikawa efter sin 69-runda.

För Max Homas del trendar det åt andra hållet. Amerikanen har gått på 67-71-73 och lördagens runda innehöll 17 par och en bogey.

– Det var frustrerande, men samtidigt är jag nöjd. Jag vet inte vad jag kunde ha gjort annorlunda, sa Homa som är fem under par inför söndagen. Två slag efter Scheffler. Och ett slag före Ludvig Åberg som imponerar enormt i sin majordebut.

24-åringen fick en strålande start och efter birdies på hål 2, 5, 9 och 13 var han i delad ledning. I sin första Masters. Tyvärr varade den ledningen inte länge efter bogeys på 14 och 15, men Åberg är bra med inför söndagen och ser fram emot att försöka bli förste svensk att ta på sig den gröna kavajen.

– Jag tänker på det hela tiden. Jag gillar att tänka på det. Det är självklart jag kommer att vara nervös imorgon, men det är bra att vara nervös och det är det här jag har drömt om sen jag var liten, säger Åberg som går ut i nästa sista boll på söndagen med Max Homa.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Masters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights