NyheterTävlingarThe Masters

Ludvig Åberg siktar på majorsegrar efter ”drömdebut” i Masters

Han var så bra och imponerande i sin majordebut som vi hade hoppats på. Eller kanske drömt om. Han var den enda som gav världsettan Scottie Scheffler en match på Augusta Nationals tuffa bana. Det blev en drömvecka för Ludvig Åberg som nu tar sikte på nästa major.

– Att spela här på Augusta är en dröm som går i uppfyllelse. Bara att vara i den här situationen och känna nerverna och pressen på de sista hålen är vad man har drömt om så många år. Jag har velat göra det här så länge och det känns overkligt att ha få uppleva det. Jag är så stolt över min insats och över min familj och mitt team, sa en lycklig Åberg efter sin fantastiska insats i årets Masters.

Han öppnade med en 73-runda och var sedan bäst av alla på den blåsiga fredagen med 69 slag. Han ledde hela tävlingen vid ett tillfälle på lördagen men två sena bogeys gjorde att världsettan Scheffler tog tillbaka ledningen. Ludvig Åberg sparade ändå sin bästa golf till den sista dagen och gick ut och spelade nästintill felfri golf och var den som på allvar tog upp jakten på Scheffler.

Åberg spelade i den nästa sista bollen på söndagen med Max Homa, tre slag efter Scottie Scheffler som jagade sin andra gröna kavaj och sin tredje vinst i år.

En efter en föll spelare bort från tätstriden: Morikawa, DeChambeau och Schauffele fick det inte att stämma och istället stod kampen om den gröna kavajen mellan Max Homa, Scottie Scheffler och Ludvig Åberg.

Njöt av situationen

24-åringen från Eslöv bombade ut sina drives, slog upp sina inspel till de vanvettigt svåra greenerna på Augusta National, puttade som en gud, gick de första nio hålen på tre under par, log i kapp med sin caddie Joe Skovron och såg ut att njuta av situationen.

Då slog Åberg ett av veckans få dåliga slag och tyvärr på fel hål. Vattenbesöket på 11:an kostade en dubbelbogey och luckan upp till Scheffler gick sedan inte att täppa till för svensken, trots två birdies på vägen hem.

– Det är en fin balans mellan att vara aggressiv på rätt ställen och samtidigt spela smart på andra ställen. Den här banan är så speciell och det finns så många små subtila saker med den som man måste ha koll på. Min caddie har hjälpt mig otroligt mycket den här veckan och jag tycker att vi gjorde ett riktigt bra jobb, sa Åberg.

– Det här var min första major, och den här veckan har gett mig så många erfarenheter och lärdomar. Det gör mig riktigt hungrig och inspirerad och får mig att vilja spela många fler majors framöver.

Scottie Scheffler seger på Augusta gör att han rycker ifrån de övriga på världsrankingen. Han är nu drygt sex poäng före tvåan Rory McIlroy. Åberg klättrar två placeringar till en sjunde plats. Och klättringen uppåt lär fortsätta.

Klicka här för att komma till resultatet från The Masters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights