NyheterTävlingar

Hatton till LIV Golf – i samma lag som Rahm

På fredag startar årets säsong av LIV Golf med tävlingen LIV Golf Mayakoba på El Camaleon Golf Course i Playa del Carmen, Mexiko. Bara några dagar före säsongspremiären blev Jon Rahms lag Legion XIII klart och han kommer att få sällskap av Tyrell Hatton, Caleb Surratt och Kieran Vincent.

– Vi har kommit långt på kort tid och är extremt stolta över teamet och varumärket vi bygger. När vi utvecklade lagets varumärke blev det tydligt att jag ville spela tillsammans med en grupp killar som passade perfekt med vad laget står för. Tyrrell är en tuff spelare och såklart även min Ryder Cup-lagkamrat. Caleb är en av golfens nästa superstjärnor och Kieran är en stabil bollbegåvning som förtjänade sin plats i LIV och som höjer sitt spel varje dag, säger kapten Jon Rahm.

Legion XIII blir ett spännande lag där kapten Jon Rahm samlat på sig 20 vinster under sin karriär, inklusive Masters 2023, U.S. Open 2021 och DP World Tour Championship tre gånger (2017, 2019, 2022). Rahm har spelat i Ryder Cup tre gånger, och hjälpt till att leda Europa till seger 2018 och 2023.

Tyrell Hatton har vunnit sex gånger på DP World Tour och en gång på PGA-touren, The Arnold Palmer Invitational 2020. Han har varit med i de tre senaste Ryder Cup-lagen. Senast spelade Hatton hem 3,5 poäng till Europa i deras seger mot USA på Marco Simone.

– Jag är verkligen taggad inför nästa kapitel, att knyta an till Jon Rahm och Legion XIII, och att komma igång den här veckan i Mexiko, säger Tyrrell Hatton.

Caleb Surratt är av de bästa amatörgolfarna i världen som nu blir proffs för att gå med i Legion XIII. Surratt vann tre av fyra poäng i sin Walker Cup-debut 2023 och har haft en lysande collegekarriär med bland annat en vinst i SEC Championship.

– Att bli proffs och vara en del av Jon Rahms team är verkligen en speciell möjlighet som passar mig bra. Jag är exalterad över chansen att tävla och börja min professionella karriär här i Mayakoba, säger Surratt.

Kieran Vincent tog en av de tre platserna till LIV Golf när han i december vann LIV Golf Promotions och kvalificerade sig därmed till LIV Golf.

– Jon Rahm är en av de bästa spelarna i världen och hans lag kommer att göra en omedelbar inverkan på ligan både på och utanför golfbanan. Jag är glad över att välkomna hans nya lagkamrater, Ryder Cup-stjärnan Tyrrell Hatton och den unge talangen Caleb Surratt, samt vinnaren av LIV Golf Promotions, Kieran Vincent. Detta är ytterligare ett spännande ögonblick i den naturliga utvecklingen av LIV Golf och framtiden för sporten, menar Greg Norman, VD för LIV Golf.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights