GolfbettingNyheter

Alfred Dunhill Links Championship – med flera Ryder Cup-spelare på plats

Hela golfeuropa går runt i ett slags segerrus efter söndagens häftiga avslutning av Ryder Cup på Marco Simone Golf & Country Club. Trots att det till slut blev 16,5-11,5 var det spännande in i det sista. Tommy Fleetwood blev den som fick äran att vinna den avgörande matchen och efter att ha firat rejält med sin lagkompisar i Rom begav sig Fleetwood, Matt Fitzpatrick och Robert MacIntyre från varma Rom till ett blåsigt Skottland. För denna vecka är det dags för Alfred Dunhill Links Championship.

Tävlingen spelas som en pro-am på tre linksbanor i närheten av staden St Andrews. Det är Carnoustie Golf Links, Kingsbarns Golf Links och såklart Old Course at St Andrews. Efter 54 hål är det cut och de 60 bästa proffsen och 20 bästa pro-am lagen går vidare till söndagens avslutningsvarv på Old Course St Andrews.

Ludvig Åberg som gjorde succé med Viktor Hovland de första dagarna av Ryder Cup har åkt till PGA-touren för spel i Sanderson Farms Championship. Men det är tre europeiska Ryder Cup-spelare som är på plats i Skottland. Samt en mängd andra spännande spelare. Två av dem kommer för övrigt att bli historiska under årets Alfred Dunhill Links Championship. Thomas Björn kommer denna vecka att spela sin 600:e tävling på DP World Tour och dansken blir därmed den 15:e spelare att lyckas med den bedriften. Ännu större kommer veckans tävling vara för engelsmannen David Howell som spelar sin 722:a tävling på DP World Tour och blir den som spelat flest tävlingar av alla.

Ingen av dem lär dock ha något med täten att göra denna vecka.

Det tror vi däremot att Jordan Smith har. Vi trodde stenhårt på engelsmannen i Open de France där han länge var i ledningen men blev förbipasserad på sluthålen av japanen Hisatsune. Formen är således fortsatt god för engelsmannen och den här veckan gäller det att pricka många greener. Etta i den rankingen är Jordan Smith. Han slår bollen rakare och bättre än de flesta på touren och han kommer med stor sannolikhet vara med och slåss om segern denna vecka. På Unibet får man 19 gånger pengarna vid en seger på Smith.

Förra årets vinnare, Ryan Fox blir såklart intressant att följa även i år. Fox ligger trea i Race to Dubai och är i riktigt bra form. Att han missade cuten i Open de France var nog ett resultat av uppståndelsen veckan före när 36-åringen vann en av årets största tävlingar på DP World Tour, BMW PGA Championship. Han kombinerar långa drives med riktigt bra puttning och det kommer att behövas både och denna vecka. En vinst på Ryan Fox ger 15 gånger pengar på Unibet.

Ett spännande spel denna vecka är Callum Shinkwin. Han var tvåa här ifjol tillsammans med Alex Norén, ett slag efter Ryan Fox. Han kom sjua nyligen i BMW PGA Championship där samtliga Ryder Cup-spelare från Europa var med, så formen är bra. Han är otroligt bra från tee till green och kan få igång puttningen denna vecka kan han vara med i toppen. Och visst kan det vara värt en peng då han ger hela 67 gånger pengarna på Unibet.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights