NyheterUtrustning

Anders Forsbrand vässar appen WatchItGolf

Tidigare golfproffset Anders Forsbrand är ny delägare i techbolaget WatchItGolf. Han är också djupt involverad i utvecklingen av nästa generation av den AI-baserade golfappen.
– Även spelare på toppnivå kommer att ha en fantastisk nytta av den, säger Forsbrand.

Med appen WatchItGolf och en smartwatch på armen mäts svinghastighet och svingtempo. Spelaren får feedback mitt i rörelsen vilket vässar slaget. Genom att samla in statistik hjälper den också spelaren att utvecklas. Hittills har tusentals golfspelare i bland annat USA, Australien, Thailand och Malaysia upptäckt appen, som är anpassad för Google Play och Appstore.

”Såg tidigt en otroligt potential”

Nu har tidigare golfproffset Anders Forsbrand gått in som delägare i startupbolaget från Örnsköldsvik. Forsbrand var förste svensk att spela samtliga fyra majors och var länge även den mest framgångsrike med sina sju titlar på Europatouren.
– Jag såg tidigt en otrolig potential i WatchItGolf. Efter ett enda telefonsamtal var jag all in, säger entreprenören som är aktiv i bolag i USA, Sverige och Storbritannien.

Anders Forsbrand är ny delägare i techbolaget WatchItGolf

Han spelar också en avgörande roll för utvecklingen av nästa generation av appen, som släpps våren 2022.
– Mitt uppdrag är att testa och utvärdera. Jag är övertygad om att WatchItGolf kommer att bli en gamechanger för alla, från nybörjare till de som lever på sin golf, säger han.

Vd Nicklas Boström är mycket nöjd med rekryteringen.
– Med sina erfarenheter på och utanför golfbanan och sitt breda kontaktnät inom sporten och bland investorer är han en oerhörd tillgång för WatchItGolf, menar Nicklas Boström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights