NyheterTävlingar

Anna Nordqvist vann Big Green Egg Open

Anna Nordqvist var starkast av alla i LET-tävlingen Big Green Egg Open på Rosendaelsche Golf Club i Holland och vann med ett slag före Sarah Scober från Österrike. Den trefaldiga majorvinnaren ledde med ett slag inför det sista varvet och svenskan höll alla spelare bakom sig även under söndagen med en 72-runda och slutade sju under par.

Men det blev en rysare på slutet och en birdie på det 17:e hålet gjorde att Anna endast behövde ett par på det sista hålet för att vinna med ett slag. Och lyckades hon med.

– Det känns riktigt bra, jag är stolt. Det var en kamp där ute idag, jag spelade riktigt bra i början och tappade sedan fokus och rytm under några hål. Men jag är stolt över mig själv för att jag har kämpat mig igenom veckan, sa Anna efter sin seger.

Anna Nordqvist höll undan och vann i Holland. Foto: Tristan Jones / LET

– Jag har gjort många bra saker den här veckan och det är skönt att vara tillbaka och tävla igen, sa Anna som verkat ha prickat toppformen inför Amundi Evian Championship.

– Jag slog ett fantastiskt inspel med wedgen på 17:e för birdie, som visade sig vara avgörande. Den här segern ger mig mycket självförtroende inför nästa vecka.

Segern för upp Anna Nordqvist till 21:a plats i Race to Costa Del Sol. Rankingen toppas fortfarande av tre svenskor: Maja Stark som etta, Linn Grant tvåa och Johanna Gustavsson på tredje plats.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Big Green Egg Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights