Golfbanor utomlandsNyheter

Jack Nicklaus designar bana i Saudiarabien

Jack Nicklaus ska designa sin första golfbana i Saudiarabien. Banan kommer att ligga i Qiddiya, 40 minuter från den saudiska huvudstaden Riyadh och är under design och byggandet kommer ska komma igång senare under året.

Ett enormt projekt

Qiddiya-projektet började 2019 och kommer att bli Saudiarabiens centrum för sport, underhållning och konst. Kring golfbanan kommer att det att byggas hotell och bostäder, och målet är att bli den bästa golf- och countryklubben i landet och att banan ska vara värd för stora internationella mästerskap. Golfbanan kommer att inramas av det majestätiska bergskedjan Tuwaiq.

Golfbanan kommer att ligga vid den vackra bergskedjan Tuwaiq.

 – Att ha den största golfspelaren någonsin som sätter sin prägel på vårt golfbana i Saudiarabien och på ett så viktigt projekt som Qiddiya ger oss en stor stolthet. Att vara en del av Nicklaus-arvet kommer att vara något som vi alltid kommer att värna om, särskilt med tanke på den positiva inverkan det kommer att få på den ökande medvetenheten om sporten på inhemsk nivå, samtidigt som vi ökar vår nationella synlighet som en ny golfdestination. Vi ser fram emot att välkomna Mr. Nicklaus för hans första besök i Saudiarabien under de kommande månaderna, berättar Yasir O. Al-Rumayyan, ordförande för Golf Saudi och Saudiska golfförbundet.

– Jag ser fram emot detta projekt som blir min första golfbana i mellanöstern. Det är en stor ära att bli vald som en av de första arkitekterna i Saudiarabien. Jag har redan tittat på topografin och terrängen och diskuterar nu med designteamet om en strategi för banan. Designen kommer att integrera den naturliga miljön och det vackra Qiddiya-landskapet och förena gröna ytor och bergig terräng för att bilda en vacker och utmanande golfbana, menar golflegenden.

Jack Nicklaus vid ritbordet

– Genom att vara med i det här projektet hoppas vi kunna främja utvecklingen och spelet i kungariket.

Vill införa en ny livsstil

Planeringen av banan har genomförts av Qiddiya i samråd med Golf Saudi. Den Nicklaus-designade banan är mittpunkten i det som kommer att bli det mest exklusiva golfbostadsområdet i Saudiarabien. Banan kommer även att få sällskap av ytterligare en bana i Qiddiya där man nu söker designers.

– Den bakomliggande filosofin bakom hela denna utveckling är att införa en ny, aktiv livsstil för Saudiarabiens folk. Detta projekt har planerats noggrant för att säkerställa en fantastisk semesterupplevelse för både golfare och vanliga gäster, menar Philippe Gas, VD för Qiddiya Investment Company.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights