Nyheter

Nytt världrekord i att spela ett golfhål på kortast tid

Inför Europatourtävlingen Estrella Damm N.A. Andalucia Masters på Valderrama försökte en kvartett spelare från Europatouren att slå rekordet att spela ett golfhål på fyra personer på kortast tid möjligt. Det tidigare rekordet var på 27,88 sekunder och sattes 2018 av ett amerikanskt lag. Nu var det dags för Sean Crocker, Nicolai Höjgaard, Min Woo Lee och Wilco Nienaber att försöka slå rekordet och hålet var det fjärde på Valderrama, en par-5 på 458 meter.

Hur kan man då spela ett golfhål på under 30 sekunder? Reglerna är så att en spelare slår ut från tee och så fort bollen har stannat står en annan spelare och laddar för att slå upp den på greeen. Väl där står nästa spelare och puttar i bollen i hålet. Inte helt enkelt. Men det gick vägen.

Det började med att sydafrikanen Wilco Nienaber vräkte ut en enorm drive på dryga 330 meter.  Amerikanen Sean Crocker stod bra placerad på fairway och slog upp andra slaget från cirka 135 meter upp till green nära hålet. Där stod Min Woo Lee från Australien och dansken Nicolai Hojgaard och väntade på att bollen skulle stanna så de kunde putta i. Det gjorde de och efter en nervös väntan bekräftades den nya rekordtiden 24,75 sekunder.

Kvartetten blev det tredje laget från Europatouren att slå rekordet. Team France (bestående av Raphael Jacquelin, Alexander Levy, Romain Wattel och Gregory Havret) satte det första rekordet på 34,87 sekunder på samma hål på Valderrama 2016. Detta förbättrades sedan ett år senare av ett fyrmannalag från England (Ian Poulter, Tyrrell Hatton, Matthew Fitzpatrick och Matthew Southgate) i som satte ett nytt rekord i Turkiet på 32,70 sekunder.

Crocker, Höjgaard, Lee och Nienaber ansluter sig nu också till Thomas Detry och Marcus Armitage som innehavare av Guinness World Records-titlar. År 2019 satte Thomas Detry rekord för det ”snabbaste golfhålet av en spelare” när han spelade ett hål på Real Club de Golf Guadalmina på 1 minut och 29,62 sekunder. Tidigare i år slog Marcus Armitage en drive 303 yards på en landningsbana i York, Storbritannien, som landade i passagerarsätet i en BMW M8-cabriolet som körde på samma landningsbana för att ta rekordet för ”längsta golfslaget som landat i en bil i rörelse”. Nu undrar många vilket rekordförsök som står näst på tur…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights