Nyheter

Annika Sörenstam får egen tävling: ”En stor ära”

Det går bra för Annika Sörenstam, tidernas mest framgångsrika spelare på LPGA Tour. Nästa år står hon värd för en egen tävling på den amerikanska damtouren.
– Det är en otrolig ära, säger Sörenstam i ett pressmeddelande.

Svenska golfstjärnan får egen tävling

Forna golfstjärnan Annika Sörenstam ser fram emot tävlingen på LPGA-touren med titeln ”The Annika” med start nästa år.

Det handlar om Pelican Women’s Championship som ska bära hennes namn. Den här säsongen spelas tävlingen på Pelican GC i Tampa i amerikanska delstaten Florida den 10–13 november 2022.

Annika Sörenstam

Pelican Club är en anläggning i världsklass.

Pelican Women’s Championship har funnits på LPGA-schemat sedan 2020. Förra året vann Nelly Korda efter särspel mot Sei Young Kim, Lexi Thompson och Lydia Ko.

– Det blir spännande att vara med i det här nya samarbetet och höja tävlingen till en ny nivå på touren, säger Annika Sörenstam.

När Sörenstam 2021 gjorde comeback på LPGA-touren efter 13 års frånvaro var det just i Gainbridge LPGA Championship på hennes hemmabana Lake Nona i Florida.

Svenskan som passerat 50- årsstrecket är en förebild för många, unga kvinnor som spelar golf. Sörenstam är en idrottskvinna som gått i bräschen och imponerat stort. Hon vann 72 LPGA-tävlingar och 10 majors under sin karriär och är den ende LPGA-spelare som gått runt på 59 slag. Annika Sörenstams drygt 22 miljoner dollar i inspelade pengar toppar fortfarande listan över mest inspelade pengar på LPGA-touren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights