Nyheter

Topplistan: Vilka golfprofiler har gjort avtryck 2014

2015-01-30

Golfbladets Fredrik Richter listar vilka han tycker har förtjänat en plats på topplistan 2014

1. Henrik Stenson

Världstvåan tog en överlägsen seger i omröstningen om utmärkelsen Årets Golfare. Nio topp-5 placeringar under året och seger i tourfinalen i Dubai gör att Stenson kan se tillbaka på ett urstarkt 2014.

2. Jordan Spieth

Svarade för en grym avslutning på säsongen med överlägsna segrar i Australian Open och Hero World Challenge. Vinner en Major nästa år?

3. Bubba Watson

Den dubble Mastersvinnaren är nog den som skänker mest pengar av alla spelare på touren till välgörenhet. Han inte bara slår långt, han verkar ha ett stort hjärta också, den gode Watson.

4. John Daly

Verkar fått ordning på sitt liv. Förlovade sig med Anna Cladakis i början av december och veckan efter drog han till Turkiet och vann sin första golftävling på 10 år.

5. Carin Koch

Solheim Cup-kaptenen visade de unga tjejerna på Europatouren med en 66:a det första varvet i Omega Dubai Ladies Masters att hon fortfarande kan spela grym golf emellanåt.

6. Annika Sörenstam

Världens bästa kvinnliga golfare genom tiderna har mycket att stå i efter att ha lagt golfskorna på hyllan. Nästa år ska hon designa sin första golfbana i Europa, när Estonian Golf & Country Club utanför Tallinn ska få 18 nya hål.

7. Räddare i nöden

Många golfklubbar har haft det kärvt den senaste tiden, men under hösten nås vi av flera nyheter från golfsverige att privata investerare hjälper olika golfklubbar runtom i landet.

8. Halmstad Golfarena Golf & Sports Club

Så heter det senaste tillskottet i golfsverige sedan man blev en associerad del av SGF i december. Den nya 9-hålsbanan ligger vid den enorma träningsanläggningen och öppnar i maj nästa år.

9. Göran Zachrisson

Det spelar ingen roll om det är kallt, mörkt och regnigt ute, är det golf på TV med Zache som kommentator, är det bara att hoppa upp i TV-soffan och njuta.

10. Hills Golf & Sport Club

Verkar satsa stenhårt på att bli Sveriges bästa golfupplevelse. Johan Edfors leder en ombyggnation av fem hål plus renovering av samtliga greenbunkrar. Det ska bli spännande att följa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights