Nyheter

Han ska leda amerikansk golf in i framtiden

Här är USGA:s nye chef. Mike Whan, 56, har arbetat för LPGA i hela elva år. Nu tar han steget över till det amerikanska golfförbundet och tar sikte mot att leda golfen in i framtiden.

Mike Whan har hjälpt till att stärka LPGA-tävlingarna så att de har kunnat överleva en pandemi. Hans nästa jobb innebär att gå i bräschen för sporten golf i snabbt föränderliga tider.

Åttonde toppledare

USGA meddelade på i dag, onsdagen den 17 februari 2021, att de har anställt Whan som sin nästa VD, vilket gör honom till den åttonde toppledaren i sin 127-åriga historia.

seminole

USGA: s ordföranden Stu Francis sade att man ville tillsätta en ledare som var väl insatt i golf och älskade spelet, samt någon med ett affärsperspektiv.
– Vi insåg att den perfekta personen är Mike Whan”, sade Francis.

Utan tv-kontrakt

Whan meddelade i januari att han lämnar LPGA. Det var ett överraskande beslut som kom efter ett år då LPGA-touren, utan garanterade tv-kontrakt, stängdes av i nästan fem månader och lyckades spela 16 turneringar och fyra majors.

Börjar sitt nya jobb i sommar

Han ersätter Mike Davis, som lämnar i år för att starta ett golfarkitektföretag. Whan förväntas börja sitt nya jobb någon gång i sommar.

Whan, 56, började sin karriär inom marknadsföring för Proctor & Gamble innan han lämnade ett ledningsjobb på Wilson Golf och sedan TaylorMade. Efter åtta år som VD för utrustningsföretaget Mission Hockey anställdes han som kommissionär för LPGA-touren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights