NyheterTävlingar

Annika Sörenstam överlägsen i sin seniordebut

Annika Sörenstam fyllde 50 i oktober förra året och började då planera för att spela på damernas Seniortour. Och i sin debut slog hon till med en överlägsen seger när hon vann U.S. Senior Women´s Open med hela åtta slag. Det blev svenskt även på andra plats då Lotta Neumann höll jagande Laura Davies bakom sig på Brooklawn Country Club.

Sörenstam, som spelade en tävling på LPGA-touren på hemmabanan Lake Nona i våras och ställde även upp när hon och Henrik Stenson var värdar för Scandinavian Mixed på Vallda GCC i juni, har fått tillbaka spelglädjen igen och det visade hon verkligen i sin majordebut som senior.

– Jag älskade den här platsen och banan direkt. Allt kändes så bra och idag kände jag verkligen att jag spelade väldigt, väldigt bra. Att komma ut på en söndag i ledning och spela så bra som jag gjorde gör mig väldigt glad och stolt, sa Sörenstam efter sin seger.

Lotta Neumann gjorde eagle på det första hålet och var då i delad ledning med Sörenstam, men Annika gjorde birdie på samma hål och tog tillbaka ledningen. Sen när Neumann gjorde tre bogeys på de första nio och Sörenstam gjorde birdies på sjuan och åttan, var ledningen sex slag.

– Jag tänkte att jag var tvungen att skjuta minst 5-6 under par för att ha en chans, sa Lotta Neumann.
– Det började ju bra med en eagle på det första hålet, och då kändes det som att jag hade en chans. Men spelet fungerade inte idag och jag gjorde för många misstag för att kunna ge Annika en match.

När Neumann gjorde bogey på det 10.e hålet och Sörenstam rullade i en birdieputt på samma hål var marginalen åtta slag och de avslutande hålen blev en ren defilering. Sörenstams slutresultat blev 276 slag, 12 under par, vilket är delat mästerskapsrekord med Laura Davies från 2018. I årets tävling var Davies nära att nå Lotta Neumann på slutet men fick nöja sig med en tredjeplats. Delad fyra kom japanskan Yuko Saito och Catriona Matthew från Skottland.

Fick tips av barnen och mannen

Annika Sörenstam hade en för hennes mått mätt en relativt svag runda på lördagen där hon missade flera fairways från tee. Hon gick då till driving rangen med sin familj för att hitta svingen igen.

– Vi tog en liten paus efter rundan på lördagen och sen tränade vi och alla i familjen gav mig stöd och tips. Ava så att åt mig att inte tänka alls när jag skulle slå, Will sa att jag skulle tro på mig själv och Mike tyckte att jag skulle gå ut och njuta på söndagen. Alla kom med bra tips. De råden jag fick av mina barn har jag gett dem själv en gång i tiden. Ibland måste man lyssna på sina egna tips.

– När jag fyllde 50 frågade jag mina barn om de ville se mamma tävla igen. Det ville de. Då sa jag att jag måste träna hårt och lägga ner tid för att kunna spela tävlingsgolf igen, och det var de med på. De har backat mig och hjälpt mig under det året så det här är verkligen ett lagarbete, sa Sörenstam om stödet från familjen.

Trean Laura Davies summerade tävlingsveckan såhär:
– Det har varit en fantastisk vecka på en bra och rättvis bana. Vi fick en stor mästare som vann enkelt och jag tyckte att Annika såg ut som i fornstora dagar. Efter det första varvet var jag rätt säker på att hon skulle vinna.

Klicka här för att se slutresultatet i U.S. Senior Women´s Open.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights