GolfklubbarLivsstilNyheter

Särö – en badort med golf och kunglig glans!

 Särö har ett riktigt bra geografiskt läge gällande golf. Det finns ett tiotal banor i omgivningarna, vilket passar passionerade golfare väl. En av dem är förstås trevliga Särö GK, som firar 40 år med klubbfest lördagen den 21 augusti. Kanske ett bra tillfälle att bli medlemmar, så får ni vara med och festa.

Firar 40 år

hemsidan skriver man:
– Vår golfklubb fyller 40 år och det ska vi fira ordentligt. Det blir god mat och dryck, musik och festligheter. Start kl. 18:00 på Stallbacken 1 med fördrink och invigning av vår (Jan Rosells) nya putting green. Du köper biljett till festen i receptionen. I priset, SEK 250, ingår fördrink, varmrätt och efterrätt.
Välkommen till årets klubbfest!

Läs mer om Särö GK>>>

Det finns även andra skäl till att besöka Särö. Platsen söder om Göteborg är en semesterdestination och har i alla tider varit välbesökt på grund av sitt vackra läge. Havet och naturreservaten gör platsen till en favorit hos många.

Historiska omgivningar

– Vår intension är att bevara riksintresset Särö som den semesterdestination det alltid varit. Vi värnar om den vackra naturen och och de historiska omgivningarna kring oss, säger Viktoria Dahl, marknadsansvarig på Säröhus i ett pressmeddelande.

Havet och naturreservaten gör platsen till en favorit hos många. På Säröhus märker man att både spapaket och vandringspaketen är populära bland kunderna.

– Vår intension är att bevara riksintresset Särö som den semesterdestination det alltid varit.
Vi värnar om den vackra naturen och och de historiska omgivningarna kring oss, säger Viktoria Dahl, marknadsansvarig på Säröhus.

Pandemin satte branschen i gungning

–Hela besöksnäringen befinner sig i en ekonomisk kris pga av pandemin. Det har varit minst sagt tufft för branschen men vi satsar oss ur detta genom att investera i fastigheten. Vi ser att vi har en fantastisk produkt som efterfrågas av marknaden och vågar tro på framtiden.

Säröhus Spa – och Konferenshotell


Nu ser vi positivt på sommaren och den hemestertrend som växt sig starkare. Många har upptäck sitt Sverige på ett vis de inte gjort innan, säger Viktoria Dahl.

Platsen som förgyllde många somrar

Kungligheter och adeln har alltid styrt kosan till denna pärla på Västkusten. Redan tidigt 1800-tal blev Särö inspirerad av den nya havsbadstrenden med förebilder som Gustafsberg, Marstrand och Varberg.

Lockade fint folk

Badhus byggdes och välsituerade Göteborgsfamiljer tillbringade somrarna på Särö.

Kungafamiljen kom ofta till Särö

Populariteten sköt i höjden 1887 när kung Oscar II och kronprins Gustaf ombord på kungayachten ”Drott” besökte Särö. Då inleddes kungafamiljens många år av regelbundna besök på Särö som varade ända fram till Gustaf V:s frånfälle 1950. Enstaka besök av kungafamiljen hade skett redan tidigare. Kung Oscar I med Drottning Josefina tillbringade en månad på Särö 1857.

Viktiga blodsband

Genom giftermålet mellan Josefina och den svenske prinsen, knöt ätten Bernadotte viktiga band med ett ansett furstehus och stärkte relationen med Napoleon. Förbindelsen med dennes familj var redan etablerad genom att Karl Johans svägerska Julie var gift med Napoleons bror Joseph.

Säröhus stora intresse för Säröns historia märks bland föremål och tavlor som pryder väggarna. Det finns också ett stort engagemang i Stiftelsen Särö Kulturarv som skapat ett digitalt museum.

Kungaepoken började 1887 när kung Oscar II och kronprins Gustaf ombord på kungayachten ”Drott” besökte Särö. Då inleddes kungafamiljens många år av regelbundna besök på Särö som varade ända fram till Gustaf V:s frånfälle 1950. Enstaka besök av kungafamiljen hade skett redan tidigare. Kung Oscar I med Drottning Josefina tillbringade  en månad på Särö 1857.


En promenad på Särö skvallrar också om de glansdagar som en dag var i form av äldre vackra villor, gamla stationshuset, lokmannahemmet (idag Säröhus), doktorsvillan, kyrkan med fler.

Men hur var det då med golfen? Särö Golf Club har vi nämnt och det finns även andra närliggande golfklubbar som med fördel kan besökas.

Särö Golf Club 
Guntoftavägen 170, Särö (2 km bort)

Kungsbacka Golfklubb 

Hamravägen 15, Särö (4 km bort)

Gräppås GK 

Gräppås GK, Vallda (10 km bort)

 Göteborgs Golf Klubb 

Golfbanevägen 17, Hovås (10 km bort)

Vallda Golf & Country Club 
Vallda Golfväg 55, Vallda (7 km bort)

Forsgårdens GK
Gamla Forsvägen 1, Kungsbacka (10 km bort)

Torrekulla Golfklubb 
Alveredsvägen, Mölndal (12 km bort)

Läs mer på Golfbladet.se om golfklubbarna på Västkusten>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights