NyheterTävlingar

Bra start för Ludvig Åberg i proffsdebuten

Ludvig Aberg klev upp på 10:ans tee på Oakdale Golf and Country Club utanför Toronto (hans första hål) klockan 07:45 lokal tid och skickade iväg en järn-3 248 yards ut på fairway. Därmed var hans efterlängtade karriär på PGA-touren igång.

Ludvig Åberg är den första spelaren som går direkt från college till PGA-touren via programmet PGA TOUR U. Han avslutade sin amatörkarriär på Texas Tech förra månaden rankad etta i World Amateur Golf Ranking och han gjorde ingen besviken i sin debut som proffs i Canadian Open. Han sköt 69 slag, tre under par, och ligger på en delad 14:e plats efter den första dagen.

– Jag var nervös. Jag menar, det hade varit konstigt om jag inte var det. Men jag försökte omfamna det och se det som något roligt, menade Åberg efter sin proffsdebut.

Faktum är att debuten kunde ha varit ännu bättre. Åberg gjorde birdie på 12:an och efter några par smällde han till med tre raka birdies på hålen 16-18 för att nosa på ledningen. Det blev dock två bogeys men även en birdie på de sista nio och totalt 69 slag.

– Jag fick en bra start och spelade stabilt hela dagen och jag är verkligen nöjd, sa Åberg.

Ludvig Åberg spelade med Matt Fitzpatrick och Tyrrell Hatton som hyllade den unge svensken.

– Han imponerade stort på mig. Han drev bollen väldigt bra och det syns att det är en bra spelare. Jag är väldigt glad att han är europé, sa Fitzpatrick med ett leende.

Förra veckan gjorde supertalangen Rose Zhang proffsdebut och vann direkt. Det har inte hänt på LPGA-touren sedan 1951. Nu undrar golfvärlden om Åberg kan göra om samma bedrift på herrsidan.

– Rose är en otrolig spelare och det hon gjorde är väldigt speciellt. Hon kommer att ha en fantastisk karriär och jag hoppas såklart detsamma för mig, sa Åberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights