LivsstilNyheter

ARAY Society – En ny plattform för kvinnor

Det blåser nya vindar i golfsverige. En ny plattform för kvinnor inom golfen är på gång. ARAY Society lovar att förändra kvinnors roll och position inom golfen.
– Det är dags för kvinnor som är intresserade av golf att ta den plats de förtjänar, säger grundarna Caroline Blixt och Emelie Meurk Demerud.

Text: Johan Dahlqvist

Foto: Peter Cordén

Golfsporten har alltid varit en mansdominerad sport. Så även i det jämlika landet Sverige. Här finns det 73,4 procent manliga golfspelare och 26,6 procent kvinnliga av totalt 538 962 golfspelare enlig statistik från Svenska Golfförbundet.
Caroline Blixt, syster till PGA Tourspelaren Jonas Blixt, vill lyfta fram dessa 26,6 procent kvinnor mer. Tillsammans med Techinnovationsbyrån Hedylity Technology (Hedy Tech), grundat av entreprenörerna Emelie Meurk Demerud och Hanna Moisander, har Caroline skapat ARAY Society, som är en plattform för kvinnor som är intresserade av golf.

Emelie Meurk Demerud och Caroline Blixt.

– ARAY Society ger kvinnor som är intresserade av golf en möjlighet att hitta kontakter, få ny information, få en chans att njuta av spelet och det oavsett var de bor, yrke eller spelstandard. Vi håller på att skapa en unik plattform för kvinnor att ta kontakt, bli inspirerade och utbildade och vidareutvecklade inom golf antingen av varandra eller av aktörer inom golfbranschen, säger Caroline Blixt.
ARAY Society är helt enkelt ett nytt koncept som Caroline och Hedy Tech tagit fram där syftet är att möjliggöra kvinnor att använda golfen på samma sätt som män gjort genom tiderna, en säker plats att dela kunskap, nätverk och ha kul på!

En manlig sport

Golf är en manlig sport. Golf är djupt rotat i en manlig dominans där det egentligen inte skett någon större förändring genom åren.  Män har också varit duktiga på att skapa nätverk, sluta avtal och hitta nya affärsmöjligheter som inte kvinnor har getts möjlighet till att vara en del av.
– ARAY Society kommer att förändra allt detta, menar Caroline Blixt.
Enligt henne har lite gjorts för att försöka förstå skillnaden mellan män och kvinnor i exempelvis hur vi upplever osäkerhet i mötet med andra golfspelare eller inom golfen i stort.
– Det är en orsak bland många till att många kvinnor välja att sluta med golf, säger Caroline Blixt
Eller för att sammanfatta: golfklubbar och golfbranschen har ingen aning om hur kvinnliga golfspelare tänker, tycker och agerar. Man har inte brytt sig att ta reda på det.
– För golfklubbar blir ARAY Society en chans att attrahera nya golfspelande kvinnor och en möjlighet att behålla existerande medlemmar, säger Emelie Meurk Demerud.

Vill samla golftjejer

Caroline Blixt och Emelie Meurk Demerud vill genom ARAY Society samla golftjejer och golfkvinnor i en ”Community” om vi talar det sociala medier-språket. De vet att det brukar vara svårt för kvinnor att hitta spelpartners. Att de ofta är lite rädda för att spela med andra än närmaste vänner eller man.
– Vi vill helt enkelt utveckla mer jämställdhet inom golfen, säger Emelie och fortsätter:
– Det är dags att golfsporten förändras. Alltför mycket kretsar kring männen och kvinnorna hamnar lite i skymundan. Det är inte 1900-talet utan år 2021 och det är dags för kvinnorna att ta plats i golfen!

Appen ska lanseras i Sverige i höst och sedan går man vidare till USA och Storbritannien.

Via den nya appen, ges kvinnor en plattform att mötas, att hitta spelpartners, att hitta klubbar eller golftillverkare av olika slag, eller varför inte golfinstruktörer. Dessutom kommer golfklubbar, golfmärken och partners till ARAY ges plats på plattformen i syfte att maximera värdet till ARAY’s medlemmar.
– Det kommer finnas exklusiva erbjudanden i ARAY appen som inte kan hittas någon annanstans. Men eftersom vi vill göra ett avtryck i hela branschen så kommer vi också öppna upp möjligheten för aktörer inom golfen att förstå den kvinnliga målgruppen på ett djupare plan och på så sätt också kunna förändra sin approach, sitt erbjudande och bemötande, säger Emeleie Meurk Demerud.
Plattformen kommer att lanseras senare i höst i Sverige är sedan ganska snabbt går man vidare till USA och Storbritannien.
– Fast när vi talar USA tänker vi inrikta oss på några delstater som Kalifornien, Florida och New York innan vi expanderar vidare, säger Caroline Blixt.

ARAY Society

Det fungerar så här: Den kvinnliga golfspelaren eller en kvinna som är intresserad av golf laddar först och främst ned appen. Sedan kan hon ta kontakt, bli matchad med andra kvinnliga golfare, få kunskap, tips och tricks, träffa likasinnade, få hälsotips, upptäcka golfleverantörer, klubbar, golftränare och mycket, mycket mer.
– För golfindustrin i stort kommer ARAY Society att bli länken mellan alla kvinnor intresserade av golf. Den blir en viktig plattform för golfen i framtiden så att vi fortsätter att utvecklas och växer med hållbarhet som en ledstjärna, säger Caroline Blixt.
Hemsidan kommer vara klar snart och Caroline uppmanar alla att försöka ta del av den nya plattformen, signa upp och följa ARAY Society. De som är intresserade kommer inom kort ges möjlighet att bli ”first mover”.
– Det är viktigt för oss att få till attraktivt innehåll tidigt och få in många användare snabbt. Vill man vara med från början när vi lanserar appen så kommer man få spännande möjligheter som tack. Det är bara att signa upp via hemsidan, säger Emelie Meurk Demerud.
Om man får tro grundarna kommer man att få golfvärlden att häpna. Men killar gör sig inte besvär!
– Det finns tillräckligt mycket för killar inom golfen. Det är dags att tjejerna får en egen möjlighet, säger Caroline Blixt bestämt.

Läs mer på www.araysociety.com och följ ARAY Society på instagram @araysociety

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights