NyheterTävlingar

Bryson DeChambeau nära 59-runda

Bryson DeChambeau missade en birdie från två meter på det 18:e hålet av BMW Championship på Caves Valley GC. Om Bryson satt putten, hade han blivit den 12:e spelaren i historien att gå ett varv under 60 slag på PGA-touren.

Missade birdien

Efter att ha petat i en kort eagleputt på det 16:e hålet fanns läget att gå under 60 slag. Bryson var 12 under par på varvet och hade två hål kvar att spela. Han missade birdien på det 17:e och när han satte upp en wedge till två meter från hålet på avslutningshålet kändes det som att Bryson skulle skriva skriva in sig i historieböckerna och göra det som Al Geiberger var först med 1977 med och som sedan endast 10 spelare på PGA-touren lyckats med: Att gå under 60 slag.

Men DeChambeau missade putten till vänster. Faktum är den inte var speciellt nära att trilla i.

– Jag slog den bra, men läste den fel. Jag trodde den skulle falla cirka 10 centimeter från vänster till höger, men det gjorde den inte, sa DeChambeau som efter rundan gjorde några intervjuer och gick sedan till puttninggreen och tränade tvåmetersputtar.

Förutom eaglen på 16:e gjorde amerikanen ytterligare en på det fjärde hålet. Han andra slag från 273 yards slutade tre meter från pinnen och han rullade sedan i putten.

Med järnåttan

– Det var ett av mina bästa slag i karriären. Jag visste att det skulle bli en flyer, men bedömde den perfekt, sa DeChambeau om sin järnåtta (!) från 250 meter.

DeChambeaus 60-runda var den andra i årets FedExCup-slutspel. Cameron Smith lyckades med det förra veckan i The Northen Trust på Liberty National. Senaste någon sköt 59 på PGA-touren var förra året då Scottie Scheffler gjorde det på TPC Boston.

Tre hål kvar

Med sin 60-runda tog DeChambeu över ledningen i BMW Championship på 16 under par. Han ligger ett slag före Patrick Chantlay och Jon Rahm som dock har tre hål kvar att spela på sitt andra varv.

Alex Norén spelade fint på fredagen och gick runt på 66 slag och ligger på delad 17:e plats inför helgen. Norén jagar en plats i tourfinalen nästa vecka där de 30 bästa får spela. Just nu ligger Alex på en 39:e plats i FedExCup-rankingen.

Följ tävlingen här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights