NyheterUtrustning

Solglasögon som skyddar ögonen och hjälper dig att scora bättre

Trenden är tydlig. Allt fler golfspelare på alla nivåer använder solglasögon för att skydda ögonen mot solens skadliga strålning. Många tourspelare har valt att spela med Bollé Golf Performance Sunglasses som inte bara skyddar ögonen utan också har visuella prestanda som ger bättre skärpa, kontrast och djupseende golfbanan.

Det är härligt att spela golf i stekande sol – men det är viktigt att skydda ögonen mot den skadliga UV-strålningen. Bollé Golf Performance Sunglasses ger dig det skydd du behöver samtidigt som du får marknadens bästa prestanda med kristallklar skärpa, maximal kontrast och bättre djupseende.

Solen är härlig, men farlig

De flesta smörjer in sig med solkräm för att skydda sig mot solens skadliga strålning. Om man missar någon gång så får man ofta en förvarning om att något är på gång när det svider på huden. Ögonen reagerar dock inte på samma sätt som huden och ger inga tidiga varningssignaler. UVA och UVB skadar ett oskyddat öga, speciellt golfspelare är exponerade, både i sol och molnigt väder, om du tror att keps hjälper att skydda ögat så tror du fel.

UV-strålning skadar såväl den tunna huden på ögonlocken och runt ögonen samt hornhinnan, ögats lins och andra delar av ögat. De här skadorna gör ögat mer ljuskänsligt, ett trött öga tappar också focus och gör det bland annat svårare att bedöma avstånd på golfbanan.

Viktigt med rätt solglasögon på golfbanan

När golfspelare ska skydda sina ögon mot solens skadliga UVA- och UVB-strålning händer det ofta att det blir ett par vanliga mörka solglasögon som gör det svårare att se linjer och konturer. Bollé Golf Performance Sunglasses är tvärtom med solskydd och golflinser som gör att du kan scora bättre!

– Vi spelar mycket i solljus med starka UV strålar, ögonen behöver skydd. Med Bollé Golf Performance Sunglasses får jag perfekt skydd samtidigt som jag får golflinser som gör att det blir enklare att bedöma avstånd, se konturer och läsa linjer, säger Jens Dantorp som bland annat har två vinster på Challengetouren.

Bollés golf performance modeller med wraparound-design ger ett hundraprocentigt skydd mot både UVA- och UVB-strålar. Tillsammans med Bollés funktionslins Phantom får man en lins med fotokromatisk funktion i alla väder med otrolig skärpa, maximal kontrast och förbättrat djupseende.

Med vanliga solglasögon grå lins, är det lätt att missa konturer och svårare att läsa linjer. Den visuella prestanda som ett par Bollé Golf Performance Sunglasses med rätt färg för golf ger är därför oerhört värdefull för golfspelare.

Phantom-linsens unika material har prestanda långt utöver vad vanliga solglasögon kan erbjuda. Trivex NXT har en unik optisk klarhet med fotokromatisk funktion som sekundsnabbt anpassas till mängden ljus och ger optimal kontrast även när det är lite molnigt. Den låga vikten möjliggör större linser med bibehållen komfort.

Komplett golfsortiment i svenska golfbutiker

Bollés prestandakollektion Golf Performance Sunglasses med Phantom-linser är reptåliga och imsäkra samt ger hundraprocentigt skydd mot UVA- och UVB-strålning. Den optiska prestandan med enastående skärpa, kontrast och djupseende på banan kompletteras med en oleofobisk behandling som gör linserna smuts-, fett- och vattenavisande så att de är oerhört enkla att hålla rena.

Bollés Performance-modeller har mjuka, lätta och hållbara bågar, trepunktsgrepp med Thermogrip-gummi som aktiveras av kroppsvärmen samt näsvingar med fem olika lägen för bästa passform. Semi rimless-modeller gör att bågens nederkant aldrig stör sikten ned mot bollen.

Bollé Golf Performance Sunglasses finns i 5 olika varianter med 3 olika linser och kostar 1 399 till 1 999 kronor. Extra linser finns att köpa för 500 kronor för den som vill byta mellan olika färger.

– Vår golfkollektion är ett komplett sortiment med bågar och linser som inte bara ger ett hundraprocentigt skydd och bättre prestanda för golfspelare – de är också snygga med en otrolig passform, säger Kenneth Ekblad på Redlogo som är svensk distributör av Bollés golfsortiment. Inga andra solglasögon för golfspelare kan mäta sig med Bollé Golf Performance Sunglasses!

Bollé Golf Lifestyle Sunglasses

Utöver Golf Performance Sunglasses erbjuder Bollé även ett flertal Lifestyle-modeller i trendig design och wrap around design för en aktiv livsstil både på och utanför golfbanan. Lifestyle-modellerna har samma lätta och hållbara bågar i nylon av högsta kvalitet samt trepunktsgrepp med Thermogrip-gummi som aktiveras av kroppsvärmen.

Med en uppsjö olika former och färger finns det Bollé Golf Lifestyle Sunglasses för alla möjliga och omöjliga stilar. Priserna ligger på mellan 1 399 och 1 999 kronor.

Bäst på marknaden

Bollé är ett anrikt företag med lång erfarenhet av solglasögon och levererar både det bästa skyddet och den bästa prestandan bland marknadens alla solglasögon för golf. Både Performance- och Lifestyle-modeller kan köpas i välsorterade golfshopar runt om i hela Sverige.

Bollé Golf Performance Sunglasses har valts ut som kvalitetsprodukt i ProQuality-kedjan som har 40 butiker över hela Sverige. Bollé Golf Performance Sunglasses är också officiell leverantör till PGA of Sweden, vilket är ett kvitto på den höga kvaliteten och det stora kunnande som erbjuds svenska golfspelare och instruktörer.

Den som behöver slipade linser för maximal skärpa på golfbanan kan nu beställa Bollé Golf Performance Sunglasses via optiker i de rikstäckande kedjorna Synologen och Klarsynt. Bollé är ett av få varumärken som kan erbjuda sportmodeller med slipade funktionslinser till ett attraktivt pris.

Distributör i Sverige är Redlogo AB och mer info finns på www.redlogo.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights