LivsstilNyheter

Dags igen för populär golfmässa i Karlstad

Våren 2022 slogs portarna upp till en ny golfmässa i Sverige – nämligen Scandinavian Golf Fair i Karlstad. Nu återkommer mässan med nytt innehåll och fler utställare. Bryngfjorden GK och Karlstad GK tillsammans med Karlstad CCC sätter helt enkelt Karlstad på kartan i golfsverige.

Den 10-11 mars 2023 slås dörrarna till Scandinavian Golf Fair upp för andra gången. Många utställare som bland andra Titleist, Callaway, Corbra, och Garmin och en stor andel av de Värmländska klubbarna är redan klara och arbetet med att attrahera fler utställare fortsätter.

– Som inbiten golfare har jag saknat en mässa som riktar sig till mig som golfare. Att få ta sin idé till verklighet och nu planera mässans andra år gör att jag känner både stolthet och tacksamhet säger Jimmy Rönngren, projektledare på Karlstad CCC.

– Det känns fantastiskt att vi nu har en återkommande golfmässa i vår region. Vi ser med stor förväntan och entusiasm fram emot mässans andra år som bjuder på spännande seminarier och fler utställare säger Mathias Åhlberg, vd på Karlstad GK.

En mässa för alla
Scandinavian Golf Fair riktar sig både till inbitna golfare och till de som är intresserade av att börja spela golf. Det kommer att finnas något för alla. Hårdvaruleverantörerna kommer att ha slagburar där man kan testa utrustning, i shopen finns många klädmärken representerade och Värmländska Golfförbundet kommer att finnas representerade på mässan och erbjuder aktiviteter för både barn och unga.

– Barn och unga är ju golfens framtid och därför vill vi på Värmlands Golfförbund säkerställa att det finns bra aktiviteter på mässan för den målgruppen. 2023 så går alla upp till 18 år in gratis på mässan och då gäller det att vi erbjuder golfaktiviteter som intresserar både de allra yngsta men även juniorerna, säger Michael Sahlin, ordförande i Värmlands Golfförbund.

En plattform för inspiration
Som besökare kommer du även få ta del av en rad seminarier som erbjuds till alla som köpt biljett. Bland annat kommer du att få lyssna till Carin Hjalmarsson Koch som kommer att dela med sig av hur hon tog sig från sin dröm till golfproffs i världseliten och Fredrik Wetterstrand, landslagscoach, om psykologi och spelstrategi. Anders Holmberg från CrossFitLifeBox är också på plats och delar med sig av tips om hur du kan träna smartare. Och självklart återfinns även det populära inslaget Tips & Trix med PROs på seminarieagendan även i år.

Föreläsningarna på golfmässan är populära. Foto: Jeanette Dahlström

– Golf är Sveriges tredje största idrott vilket vi är både oerhört stolta och glada över. Antalet medlemskap 2022 är sjunde högst i historien. Golfen hade en stor tillväxt under pandemin varav vi ser en minskning om 3% på medlemskap från 2021 till 2022 men siffrorna är fortsatt höga i en historisk jämförelse. Tre fjärdedelar av de nya golfspelarna som tillkom under pandemin har valt att fortsätta sitt medlemskap även under 2022. Vad vi ser som väldigt positivt är att antalet juniormedlemskap (upp till 21 år) har ökat med 15 000 sedan före pandemin – detta tyder på en ljus framtid för sporten säger Stefan Janson, Klubbrådgivare, Svenska Golfförbundet som är glada att en mässa som sätter fokus på golf arrangeras i Värmland.

En golfmässa på hemmaplan

– Att vi får möjligheten att återigen öppna dörrarna till en golfmässa på hemmaplan känns otroligt kul, säger Jonas Seleskog, delägare vid Bryngfjorden GK och Sommaro GK som är en av mässans partners. Vi ser verkligen fram emot att samla 1000-tals av regionens golfare under samma tak inför säsongen 2023.

När äger golfmässan rum?

Scandinavian Golf Fair arrangeras av Karlstad CCC i samarbete med Bryngfjorden GK, Karlstad GK och Sommaro GK. Svenska Golfförbundet och Värmlands Golfförbund är partners till mässan. Scandinavian Golf Fair äger rum på Karlstad CCC fredag den 11 mars – lördag 12 mars 2022.

För mer information besök www.scandinaviangolffair.se

Foto Jeanette Dahlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights